ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home De Mercedes Sprinter 2018 is er
De Mercedes Sprinter 2018 is er
Nieuws

De Mercedes Sprinter 2018 is er

  1. 7 februari 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

En daar is hij dan. Gisteren was de lang verwachte nieuwe 3e generatie van de Mercedes Sprinter 2018 eindelijk te zien zonder camouflage. Voor-, achter- of vierwielaandrijving en rijhulpsystemen zoals we ze uit de personenauto’s kennen.

Mercedes Sprinter 2018: geen kardan, trekkop voor campers

Natuurlijk, voorwielaandrijving is geen kardan van voor tot achter. En dus is de Mercedes Sprinter uitermate interessant als basis voor campers. Meer plek voor tanks en 50 kilo meer laadvermogen om maar wat te noemen. De bodem komt 80 mm lager te liggen. Ook de nieuwe generatie Mercedes Sprinter blijft echter te smal om er dwars een bed in te bouwen. Wat verder opvalt is het ontbreken van de handrem. Daarvoor in de plaats is er een elektrische rem. Hij zit dan in ieder geval ook niet in de weg bij het draaibaar maken van de stoelen. Motorisch is het veel van hetzelfde. De zesversnellingsbak en zeventraps automaat kenden we ook al. Bij de voorwielaangedreven versie zien we een dwars ingebouwde motor.

De instapprijs in Duitsland is voor een voorwielaangedreven exemplaar € 19.990,-. In juni zullen de eerste nieuwe Sprinters de fabriek uitrollen. Er komen zes verschillende varianten. Door de voorwielaandrijving is er ook voor het eerst een zogenaamde trekkop voor campers beschikbaar. Deze zullen worden verkocht zonder chassis en zonder achteras. Een verlaagd Al-Ko-chassis past perfect. Ook ontstaat er de mogelijkheid om de Sprinter uit te rusten  met een tandem-as. Een maximaal gewicht tot aan 5,5 ton is daarmee mogelijk. Speciaal voor deze versie is een 177 pk sterke diesel weggelegd. Bij de buscampers komt er een vierde langere wielbasis beschikbaar. Minder overhang aan de achterkant en binnen 10 centimeter meer stahoogte. Door toevoeging van AdBlue haalt de Sprinter de Euro 6 norm. De elektrische versie, de eSprinter, staat voor 2019 op de agenda.

www.mercedes-benz.nl

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS