Mercedes G Limited Edition nog 463 keer

WVTTK

De jeep van Mercedes, de G, krijgt binnenkort een opvolger. Om gepast afscheid te nemen, komt er eerst nog een bijzondere Limited Edition. Hij komt in drie verschillende uitvoeringen beschikbaar en er worden er maar 463 van gemaakt.

463 keer Limitid Edition

Dat aantal van 463 stuks is geen toeval. Het is de interne code voor deze serie. De Limited Edition G komt er als G 350 d, als G 350 d Professional en als G 500. Ze zijn nu al te bestellen en vanaf januari te koop. Kenmerkend is het typeplaatje “Schöckl proved since 1979”. Een verwijzing naar het sinds dat jaar gebruikte testcircuit op 1445 meter hoogte. Op de A stijl is de tekst Limited Edition te lezen. De 350 en 500 G hebben deze tekst dan nog verlicht in de instap.

350 G

De 350 G is uitgevoerd in  Designo mokka-zwart mettalic. Standaard voorzien van sport-pakket en Edelstahl-pakket, 19 inch wielen van AMG en het Chrome-pakket. Het glas is warmtewerend en donker getint. De voorruit is verwarmbaar en er zit een glazen schuifdak op de G. Binnen zien we o.a. nappaleer in zadelbruin. Verschillende elementen uitgevoerd in pianolak, het exclusiv-pakket en het Harman-Kardon-Logic-7-Surround-Soundsystem. Een garage-opener, Distronic afstandhouder, dodehoek-assist en het parkeer-pakket.
Limited Edition G interieur
De Professional is uitgevoerd in de kleur “Chinablau”. Stalen bumpers, steenslag beschermrooster voor de knipperlichten en het Professionel Offroad pakket. Met de daarbij horende dakdrager. Leuk detail is de gedeeltelijk in stof uitgevoerde bekleding. We zien het Karo design terug uit vroegere G modellen. Standaard verder stoelverwarming voor, radio met Bluetooth en navigatie, verwarmbare voorruit en standkachel met afstandsbediening.

500 G

De 500 komt in de kleur Designo platino magno met contraterende zwarte lijsten, grille en reservewielhouder. Chrome- en Sportpakket, donker getint glas achter,  het eerder genoemde soundsystem, hier aangevuld met een tv-tuner. Ook de bij de modellen hierboven vermelde extra’s zitten er uiteraard allemaal op. Het nappaleer binnen is zwart met witte stiksels. Er zit ook een AMG Perdormance stuurwiel in. Prijzen beginnen tegen de 104.000 euro exclusief bpm.
www.mercedes-benz.nl
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant