ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Meivakantie in Denemarken: 11 tips
Meivakantie in Denemarken: 11 tips
Uit tips

Meivakantie in Denemarken: 11 tips

  1. 17 februari 2019, 11:00
  2. 0 Reacties

In de meivakantie naar Denemarken? Dan hoef je je niet te vervelen. Visit Denmark heeft 11 tips op een rij gezet die zullen bijdragen aan een topvakantie. Op naar Denemarken dus. 

11 keer Denemarken

1. Met de hele familie naar LEGOLAND® in Billund (Zuid-Denemarken)
LEGOLAND® Billund Resort is voor alle leeftijden. Nieuwste attractie: Battle of The Brick – een riddershow met levende paarden en moedige ridders. Of kijk naar de Lego City 4D-film. Er is in Legoland genoeg te doen voor het hele gezin.

2. Een wild dagje uit in Ree Park Safari (Djursland)
Je reist door vier continenten en komt fascinerende dieren tegen zoals giraffes, neushoorns en struisvogels. Maak een treinrit over de Noord-Amerikaanse prairie, bezoek het apeneiland of maak een kameeltocht. Het grote safaripark van Djursland is perfect voor een wild dagje uit.

Denemarken

3. Tussen de vissen in Nordsø aquarium (Noord-Jutland)
Ontdek meer dan 7.000 vissen en andere zeedieren verdeeld over 75 aquaria. In de Nordsøen Oceanarium kun je de grootste aquariumtank van Noord-Europa bewonderen. Al het leven in de Noordzee komt hier aan bod. Het hele jaar door zijn er leuke en leerzame activiteiten.

4. Experimenteer in Universe (Zuid-Jutland)
Een wetenschapspark dat je zal verbazen. Daag familie of vrienden uit, leer nieuwe vaardigheden en bezoek het nieuwe deel, de Ball Factory. Universe is een geweldige ervaring.

5. Het grootste wildpark in Noord-Europa – Knutenborg Safaripark (Lolland)
Het Knuthenborg Safari Park (Lolland, Zuid-Seeland) is het grootste safaripark van Noord-Europa. De dieren, meer dan 1000, komen zo dicht bij dat je ze bijna kunt aanraken. Er is ook een dinosaurusbos, een grote speeltuin met een stijle waterglijbaan en een treintje. In Limpopoland kun je eten kopen en er zijn verschillende plekken waar je lekker kunt picknicken.

Denemarken Dinoland

6. Boomklimmen in het WOW Park (Hvide Sande)
Het WOW-Park is een groot speelpark voor jong en oud in West-Jutland (Dichtbij Hvide Sande). Vind je weg door het labyrint, ga op zoek naar een trol in een grot. Klim in de hoge boomtoppen, rust uit met een sandwich in het café of neem je eigen picknickmand mee.

7. Mols Bjerge – voor de echte actievelingen (Djursland)
Het Nationale Park Mols Bjerge in Oost-Jutland (Djursland).Fietsen of wandelen in een heuvelachtig, gevarieerd landschap met zeldzame planten en dieren. Mols Bjerg is een klein deel van het hele Nationale Park dat maar liefst 180m2 groot is. Langs de kust liggen kindvriendelijke stranden met laag water.

8. Ontdek de indrukwekkende Rubjerg Knude (Noord-Jutland)
Dichtbij Lønstrup (Noord-Jutland) vind je het indrukwekkende natuurlandschap Rubjerg Knude. Hier staat op het hoogste puntje van de klif – 60 meter boven de zee – sinds 1900 de vuurtoren. Hij is 23 meter hoog en er gaat een trap naar de top. Het uitzicht is er schitterend. Omdat de zee het land steeds verder ‘opeet’ zal de vuurtoren er over een paar jaar niet meer zijn.

9. Avontuurlijk wandelen langs Gendarm Stien (Zuid-Jutland)
Gendarmstien is een 84 kilometer lange avontuurlijke kustwandelroute langs de Deens-Duitse grens. Het gevarieerde landschap langs deze route maakt een wandeling hier een genot en een must-do voor iedere wandelaar.

10. Witte krijtrotsen – Møns Klint (Zuid-Seeland)
De prachtige witte krijtrotsen van Møns Klint (Zuid-Seeland) liggen op minder dan 2 uur rijden van Møns Klint. Heerlijk wandelen langs de kliffen of bovenop de kliffen door de bossen, fossiel verzamelen en genieten van de omgeving.Ervaar de donkere hemel – de Dark Sky – vol met blinkende sterren.

11. Geniet van het uitzicht op de Lyngvig Fyr (Hvide Sande)
Pak de trap naar de top van de Lyngvig Fyr (Hvide Sande) en geniet van een fantastisch uitzicht. Bezoek de museumwinkel of het café of leef je uit in de grote natuurspeeltuin.

Denemarken

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Uit tips NIEUWS