Megasat: mobiele versie Traveller-Man-2 satellietantenne

Accessoires

De Megasat Traveller-Man-2 satellietantenne is sinds een jaar op de markt. Nu is er ook een mobiele versie. Deze heeft vier robuuste aluminiumpoten en een montageplaat.

Traveller-Man-2 succesvol

De Megasat Traveller-Man bleek na zijn introductie bijzonder populair. De satellietantenne voor montage op het dak overtuigt onder meer door de extreem lage opbouwhoogte, die bedraagt slechts 14,5 centimeter. Ook de zeer goede ontvangst valt op. De antenne heet vanaf nu Traveller-Man-2 en heeft als optie een mobiele kit. Daarmee hoef je hem niet meer op het dak te monteren. Je zet hem simpelweg naast de caravan of camper. Hiermee wordt hij voor een nog grotere groep kampeerders interessant.

Vier poten en een koax-kabel

Het principe is simpel: vier robuuste poten en een montageplaat. Daar schroef je de satellietantenne op. Zo kun je hem overal neerzetten. De verbinding maak je via de meegeleverde tien meter lange koax-kabel. De optimale positie is snel gevonden. Bijkomend voordeel: de camper of caravan kan in de schaduw onder de bomen staan. De schotel zet je een stukje verderop. Onder de poten zit een dikke laag gummi die met geen enkel oppervlak moeite heeft. Je zet de Traveller-Man-2 overal stabiel neer.

Traveller-Man-2

Technisch zijn er geen wijzigingen. Na een druk op de knop gaat de antenne op zoek naar één van de tien vanaf fabriek geprogrammeerde satellieten. Het ingebouwde auto-skew-systeem zorgt ervoor dat de juiste stand snel en precies wordt gevonden. En dat op elke plek binnen Europa. Op de Traverller-Man-2 zijn twee apparaten aan te sluiten. De prijs van de antenne zelf blijft 1200 euro. De mobiele kit kost 100 euro. Deze past overigens ook op de Caravanman Kompakt 2.

Naar de site van Megasat.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant