Maurer SL 25 op Iveco Daily

Campers

Er zijn mensen die zweren bij achterwielaandrijving. Zo zijn er ook mensen die het liefst rijden met een automaat. Er schijnen zelfs mensen te zijn die gewoon iets anders willen dan een Fiat Ducato. Al deze mensen zouden wel eens gecharmeerd kunnen raken van de nieuwe SL 25 serie van de Zwitserse camperbouwer Maurer. Dit familiebedrijf, ze importeren en verkopen er sinds 1990 onder andere campers, gebruikt naast de Sprinter van Mercedes en de Ducato van Fiat vanaf nu namelijk ook de Iveco Daily als basis voor dit nieuwe model dat ze maken uit één stuk, monocoque heet dat dan.
Mauerer

Maurer SL 25 Monocoque

Hoge kwaliteit en individualiteit waren ooit de drijfveren om met het bouwen van campers te beginnen. Alleen op wens van de klant, niet om een showroom vol te krijgen. En dus begon men zo’n negen jaar geleden naast de import en verkoop ook met het bouwen van eigen campers. Deze kregen de naam Starliners. Naast campers kwamen er ook al de nodige speciale voertuigen de poort uit. Voor het transport van oldtimers of racewagens bijvoorbeeld. Of voor het transport van paarden in combinatie met een wooneenheid. De wens van de klant staat bij de 22 medewerkers altijd centraal.
De Starliner 25 serie was er al met Sprinter en Ducato als basis. Daar komt nu dus de Iveco Daily als basisvoertuig bij. De complete opbouw is bij deze monocoque camper uit één stuk GFK. Dat maakt hem tot 35% stabieler dan de gebruikelijke campers, aldus de bouwer. Alle varianten van de Daily kunnen als basisvoertuig worden gebruikt. Van de 3500 kilo zware tot aan de 7200 kilo wegende. Vanaf de Daily met een gewicht van 4500 kilo is de inbouw van slide-outs ook een optie. Zoals geschreven, bouwen doen ze bij dit bedrijf pas al de opdracht van de klant binnen is.
Unknown
 
www.maurer-swiss.ch
 
 
 
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant