ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Mariager Camping, Mariager (DK)
Mariager Camping, Mariager (DK)
Reisverhalen

Mariager Camping, Mariager (DK)

  1. 14 juli 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

Vanuit Randers zijn het nog geen 30 kilometer naar Mariager Camping aan de Mariagerfjord. Middagpauze van 12 tot 2. We staan voor een gesloten slagboom. We moeten nog wennen aan de gebruiken in dit land.

Mariager Camping direct aan het water

Als de receptie opengaat zien de Denen die met hun auto en caravan inmiddels achter ons staan voor de slagboom, dat eerder dan wij. Ze kruipen voor. Dat verwacht je van dit vriendelijk volk eigenlijk niet. Maar ach. We mogen zelf een plekje uitzoeken, wat we al gedaan hadden tijdens het wachten. Gelukkig hebben de Deense voorkruipers niet dezelfde smaak. Ons plekje is direct aan het water. We kijken vanuit de Aviva zo over het hele fjord uit. Schitterend. Rechts naast onze plek een drietal camperplaatsen compleet met picknicktafel. Ook echt Deens. Het sanitairgebouw staat vlakbij.

Salt Center

Langs het water lopen we naar het Mariager Salt Center. Hier krijgen we een rondleiding van Frank, die ons de geschiedenis van de zoutwinning hier laat zien. Je zult maar op zoek zijn naar olie en dan zout vinden. Behalve een museum, het is allemaal goed in beeld gebracht, en een shop is er ook een zwembad met zout water en massage met peeling. Die slaan we toch maar over. We gaan voor een lunch in het restaurant. Wandel je verder langs het water kom je vanzelf in het leuke haventje. Bij de ingang van de camping is men nieuwe riolering aan het leggen. Het lijkt op een bouwpaats. Maar over een paar weken zie je daar niets meer van en zal het mooier zijn dan ooit. Compleet met waterpartij aldus Annie aan de receptie. Een oude spoorlijn met antieke treinstellen zorgt in ieder geval voor een mooi gezicht. De plekken zijn nogal strak aangegeven, mooie vierkantjes. Er is een winkeltje en een coffee corner. Vanaf de camping vertrekt een toeristentreintje.

mariager

We betalen voor de plek direct aan het water 538 Deense kronen voor twee nachten. Zeg zo’n 36 euro per nacht. Het uitzicht is dat zeker waard.

MARIAGER CAMPING
Ny Havnevej 5 A
9550 Mariager
Tel. +45 98 54 13 42
Mail: info@mariagercamping.dk

www.mariagercamping.dk

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Onderweg, Reisverhalen NIEUWS