Malibu Van: twee nieuwe en bijzondere indelingen

Campers

Malibu is het zustermerk van Carthago. Bij de buscampers – de Malibu Van – voor komend seizoen twee nieuwe indelingen: de ‘First Class – Two Rooms’ en de ‘Family for 4’.

Malibu Van met praktisch interieur

Malibu begon ooit als de buscampertak van Carthago. Nu heeft het merk ook integralen en halfintegralen. En dus heten de buscampers nu Malibu Van. Voor het komende seizoen zijn er twee nieuwe indelingen. Deze buscampers – op basis van de Fiat Ducato – hebben een uniek tweekamer-interieur. Dat bereik je door de badkamerdeur dwars te zetten. Je hebt dan achterin de bad- en slaapkamer. Voorin het zitgedeelte en de keuken. Voor als je op je gemak wilt douchen en omkleden, dan kan de schuifdeur gewoon openblijven. De naam van dit concept is ‘First Class – Two Rooms’. Een erg open indeling waardoor er veel ruimtegevoel ontstaat. Je kijkt van voor tot helemaal achter.

Malibu Van first class two rooms
De Malibu Van First Class Two Rooms.

Het keukenblok en de hoge kast zijn opnieuw ontworpen. Achterin twee enkele bedden met een lengte van 2,03 meter. Het bad is het Flexibad 2.0. Ook nieuw ontworpen. Flexibel dus, want door twee schuifwanden verberg je het toilet en de wastafel. Wat overblijft is een gladde goed bruikbare douchecabine. Al met al is dit van binnen de grootste buscamper die Malibu ooit heeft neergezet. En dat terwijl de buitenmaten gelijk bleven. Met recht een ruimtewonder.

Malibu Van
Veel ruimte in de First Class Two Rooms.

Slaapzolder in het hefdak

De ‘Family for 4’ heeft als extra een hefdak (foto boven artikel). Niet zomaar een hefdak, maar eentje dat door Malibu zelf is ontwikkeld en ook in de eigen fabriek wordt gemaakt. Met het dak open heb je er een complete slaapkamer bij. Met ruim dubbelbed, eigen verlichting en een ruime doorgang naar boven. Voor de (klein)kinderen, logerende vrienden of voor je snurkende partner. Het sandwich dak heeft een aluminium laag aan de binnenkant en een gfk-laag aan de buitenkant. Daartussen zit een harde isolatielaag. Het dak past zich mooi aan de vorm van de carrosserie aan. Met een spoiler aan de voorkant is het zelfs sportief. Het is licht van gewicht, uiterst stabiel en zeer goed geïsoleerd.

Malibu for 4 hefdak
De doorgang naar het hefbed in de Family for 4.

Met deze twee nieuwe indelingen erbij groeit het aantal keuzemogelijkheden bij de Malibu Van naar acht. Van 5,41 meter tot 6,36 meter lengte. Kijk ook eens naar de interessante Malibu Van charming coupé. En de GT Skyview. Om het overzicht te bewaren, maakt Malibu vier groepen van zijn Vans. De compact, de comfort, de first class – two rooms en de charming. De Malibu Van is er vanaf 47.350 euro exclusief bpm voor de 540 DB. De first class kost 50.900. Met hefdak is dat 54.890. Ook weer zonder bpm.

Naar de site van Malibu.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant