Malibu 2019: vijf nieuwe modellen, buscamper met dakraam

Campers

Malibu brengt in 2019 weer een aantal nieuwe modellen uit, waaronder de nieuwe integraal I441 LE en de 490 en 500, die beiden zowel als integraal als halfintegraal verkrijgbaar zullen zijn. Maar het grootste nieuws is toch wel de buscamper Van Charming GT mét dakraam.

De nieuwe I 441 LE

Hij heeft enkele bedden en is met een lengte van 6,63 meter de kortste Malibu ooit. Hij blijft dan ook ruim onder zijn maximaal toelaatbaar gewicht van 3500 kilo. Toch heeft hij ook voldoende laadvermogen. De enkele bedden zijn met twee meter lekker lang. Dat lukt vanwege het plaatsbesparende combi-bad met een draaibare douchewand. Je trekt hem met wastafel en al over het toilet. Zo maak je in één beweging een ruime douchecabine. Tussen bad en slaapruimte is er de mogelijkheid je om te kleden. Daarvoor gebruik je de deur van de badkamer als roomdivider.
Malibu 490 ITegenover de badkamer is de keuken geplaatst. Je kleren kun je kwijt in de kasten onder de bedden. Daarvoor zet je de matras met lattenbodem omhoog. De zithoek is L-vormig. Ook deze nieuweling heeft de ruime, goed geïsoleerde en verwarmde dubbele bodem. Deze is toegankelijk via grote kleppen aan de zijkant, maar ook van binnenuit. Je hebt als het ware je eigen kelder mee.

De nieuwe Malibu T/I 490 en T/I 500

Deze twee vinden we aan de andere kant van het gamma. Het zijn met een lengte van 7,47 meter dan ook de langste campers van dit merk ooit. Tot aan de slaapkamer zijn beide modellen gelijk. Ze hebben een grote L-zithoek, links de hoekkeuken met ertegenover op heuphoogte de 160 liter koelkast. Daarna het raumbad met separate douchecabine. Dan, achter een gordijn, zit de slaapruimte. Bij de T/I 490 zien we enkele bedden met een lengte van 2 meter. Ook hier de kasten voor de kleding onder het voeteneinde van het bed. De T/I 500 heeft een queensbed met aan weerszijde bij het hoofdeinde kastruimte. Ook deze twee modellen hebben de geïsoleerde en verwarmde dubbele bodem. Hierin zijn de watertanks vorstvrij opgeborgen. Optioneel is de ruime garage voor pedelecs.
Malibu

De T/I 2019 serie

Deze bestaat uit zeven halfintegralen en acht integralen van 6,63 tot 7,47 meter lang. GFK-dak en bodem. De basis is de Fiat Ducato. Na de aanpassingen van vorig jaar beperken de veranderingen zich voor komend seizoen op detailverbeteringen. Zo is vanaf nu optioneel ook een oven verkrijgbaar. De centrale vergrendeling neemt nu ook de deur in de opbouw mee. Optioneel kan er ook een aansluiting voor een buitendouche aangebracht worden met koud en warm water en een tv-aansluiting in de slaapkamer. Extra stopcontacten en een DAB+ radio zijn eveneens opgenomen in de lijst extra’s.

Malibu Van Charming GT

Vijf jaar geleden presenteerde Carthago de Malibu buscamper in Düsseldorf. Nu komt er een nieuw topmodel: de Charming GT. Een skyroof en een groot ruimtegevoel zitten er standaard op. Niet alleen binnen, ook aan de buitenkant valt het grote dakraam behoorlijk op. Alsof je in een halfintegraal zit. Verder heeft hij sfeerverlichting, dakkasten en kun je in de 600 DB kiezen voor een groot tweepersoonsbed achterin. De 640 LE heeft enkele bedden in de lengterichting.
Malibu Charming
 
Verder is de Charming een buscamper van Malibu zoals we hem kennen. Dus met Flex-bad, ruime keuken, exclusieve koelkast, gezellige zithoek. Optioneel is de Truma Combi 6. Het totaal aantal uitvoeringen van de buscamper komt zo op zes.
www.malibu-carthago.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant