Fiat Talento

Maatje kleiner: Fiat Talento als basis voor camper

Campers

De Fiat Ducato is natuurlijk de meest gebruikte basis voor een camper. Wil je een maatje kleiner, dan is er de Fiat Talento. Die kreeg voor komend seizoen een flinke update.

Kleiner, maar zeker niet minder

De Talento mag dan een wel maatje kleiner zijn, hij doet – behalve in ruimte – in niets onder voor zijn grotere broer. Je kunt kiezen uit vier motoren. De kleinste is de 1.6 liter diesel met 70 kW / 95 pk. Dan zijn er de 88 kW / 120 pk, 107 kW / 145 pk en de 125 kW / 170 pk. Alledrie betreft het de 2 liter AdBlue turbodiesel Euro 6d Temp motor. Nieuw voor dit seizoen is het infotainmentsysteem met 7 inch touchscreen. Navi, Apple Carplay of Android Auto TM van Google. Dus verbonden met je smartphone. Ook heeft hij DAB+ radio. De ruime inhoud van maar liefst 8,6 kuub bleef. Evenals het laadvermogen van 1266 kilo.

Fiat Talento

Puur comfort

De nieuwe motor springt effeciënter met brandstof om. Dat doet hij bij een lager toerental en dat komt het comfort tijdens het rijden ten goede. Hij is daardoor namelijk nog stiller. Ook met de ergonomie zit het in de cabine van de Talento wel snor. Alles zit op de juiste plek en is zonder erbij na te denken te vinden. Tellen we de inhoud van alle aflegmogelijkheden bij elkaar op, dan komen we op 90 liter. Niets waar je geen plekje voor zou kunnen vinden dus. Klap de middelste van de drie zitplaatsen voorin plat en je hebt een mobiel kantoor.

Fiat Talento pro edition
De aantrekkelijke Fiat Talento Pro Edition

Heel wat te kiezen

De Fiat Talento is er in heel wat varianten. Zo zijn er twee dakhoogtes en is er een bestel- en personenauto-uitvoering. De Talento heeft twee verschillende lengtes én twee verschillende wielbases. Het maximaal toegestane gewicht loopt uiteen van 2,8 tot 3,05 ton. De kortste versie met laag dak heeft 5,2 kubieke meter ruimte. Dat loopt op tot 8,6 kubieke meter. Ben je op zoek naar een iets kleinere basis voor je zelfbouwproject? De Talento zou dat prima kunnen zijn. Natuurlijk kun je ook voor een kant-en-klaar exemplaar kiezen. Zoals de Danny van Karmann-Mobil (foto boven artikel).

Naar de site van Fiat Professional.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant