Amizoo

Luxe Azimoo 4×4 expeditiecamper op Mitsubishi Fuso Canter

Campers

Deze Poolse Azimoo is alleen al bijzonder door het gekozen basisvoertuig. Je hebt er een uitstekende camper aan als je van de gebaande paden wilt afwijken.

Azimoo kiest Mitsubishi als basis

Alleen al door de keus van het basisvoertuig – dat is de Mitsubishi Fuso Canter – is de Azimoo bijzonder. Je komt hem namelijk niet vaak tegen. Voordeel van de Mitsubishi is dat hij redelijk compact en licht is. Een C1-rijbewijs volstaat. Deze vierwielaangedreven versie heeft een dieselmotor met 175 pk onder de kap. Deze motor maakt hem niet snel. Maar hij heeft met een aanzienlijke 430 Newtonmeter veel trekkracht in het terrein. Voor en achter heeft deze expeditiecamper starre assen met bladvering.

Azimoo 4x4 luifel

De bandenmaat 285/70-R19.5 laat ook al geen plek voor twijfel aan zijn terreincapaciteiten. Mocht je toch een keer blijven steken, dan kun je terugvallen op de 8 tons lier aan de voorkant. En met de lier aan de achterkant kun je ook lotgenoten uit de modder trekken. De Azimoo is 7,06 meter lang en van spiegel tot spiegel 2,52 meter breed. Hij is een imposante 3,59 meter hoog.

Opbouw met doordachte oplossingen

Azimoo zet op de Mitsubishi een wooncabine met veel doordachte slimme oplossingen. Het vloeroppervlak bedraagt 10 vierkante meter. Ruim voldoende voor twee personen. Het vaste bed staat achterin. Dat is 1,40 meter breed. Erboven hangt de tv en het scherm van de bewakingscamera met 360 graden zicht. Desgewenst bekijk je de beelden op je smartphone. Een groot raam boven het bed zorgt voor licht en lucht.

Azimoo bed

Van de zitgroep is een extra tweepersoonsbed te maken. De Azimoo is voorzien van een internetaansluiting, een sat-antenne en een DVB-T antenne. Op het dak twee zonnepanelen. Dusdanig stevig uitgevoerd dat je er op kunt lopen of zonnen. De panelen leveren maximaal 970 Watt aan stroom. Geen zon? Dan kun je terugvallen op de 2,2 kW generator van Honda. Ook de watertank van 300 liter, de Truma dieselverwarming en de airco komen van pas bij het off-grid kamperen.

Lekker luxe eveneens standaard

Het woord spartaans komt in het woordenboek van de Poolse camperbouwer niet voor. Zo is de douche aan de bijrijderskant lekker hoog en ruim uitgevoerd. Douchen met twee kan gewoon. Daar tegenover het toilet. Beide ruimtes hebben een deur met echt glas. Zet ze alletwee tegelijk open en er ontstaat een zogenoemd Raumbad. Zo heb je een grote badkamer over de gehele breedte van de camper, afgescheiden van de rest van de camper. De vloer – een houten exemplaar uit de jachtbouw – kan prima tegen water.

Azimoo buiten koken.

Verder naar voren zien we aan de bestuurderskant de keuken. Daarvoor staat de zithoek. Compleet met muziekinstallatie en sfeerverlichting. Er is ook een kleine doorgang naar de cabine. Voor als je niet buitenom kunt of wilt. Komen we bij de prijs. Die bewaren we niet voor niets tot het laatst. Ze bouwen de Azimoo helemaal naar je eigen wens. Er zijn geen twee hetzelfde. Zo’n beetje alles is mogelijk. Reken op een vanafprijs van 300.000 euro. En ja, dat is exclusief bpm.

Naar de site van Azimoo.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!