ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Lunar Caravans neemt Wellhouse Leisure over
Lunar Caravans neemt Wellhouse Leisure over
Nieuws

Lunar Caravans neemt Wellhouse Leisure over

  1. 12 augustus 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

In Engeland neemt Lunar Caravans, een prima verkopend merk op het eiland, buscamperbouwer Wellhouse Leisure over. De succesvolste Engelse buscamperbouwer gaat daarmee op in het nieuwe bedrijf Lunar Campers Limited.

Lunar brengt Terrier naar Europa

Lunar bracht tot februari van dit jaar eigen buscampers op de markt onder de naam Cristall, ook in Duitsland. In februari stopte het daarmee omdat de naam te verwarrend was. Ook de verandering in Cristall by Lunar hielp hieraan niet. Met de overname van Wellhouse Leisure kopen ze de succesvolste buscamperbouwer van dit moment in Engeland. Het bedrijf bestaat 15 jaar en kende een behoorlijke groei. De goede prijs-kwaliteitsverhouding, de niet te hoge prijzen en het winnen van verschillende prijzen hielpen daaraan mee. De modellen Hyundai i800 en Ford Terrier sloegen aan bij het koperspubliek.

Lunar

Met name het laatste model is erg populair, zo populair dat de fabriek de vraag niet bij kan houden. Daarom zal de productie ervan verhuizen naar de fabriek van Lunar in Preston. Daarmee kunnen meer dan 400 exemplaren per jaar gebouwd gaan worden. Het is de bedoeling dat de Ford Terrier hierdoor ook naar het vaste land komt. Dealers zijn er al in Europa. Hij zal te zien zijn op de komende Caravan Salon in Düsseldorf, hal 12 stand C30. In de eigen fabriek zal Wellhous Leisure doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe modellen. David Elliott van Wellhouse over de overname:”Ik ben heel enthousiast over de kans om samen te gaan werken met Lunar. Ze hebben veel ervaring in het bouwen van buscampers, samenwerken gaat ons veel brengen. We gaan er niet alleen de buscampermarktleider van maken in Groot-Brittanië  maar gaan het merk ook in Europa op de kaart zetten”.

www.lunarcaravans.co.uk, www.wellhouseleisure.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS