LPG tanken hh gebruik mag toch niet

Nieuws

Door een aanpassing van de wet zouden we met onze campers ook in Nederland legaal LPG mogen tanken. Niet om erop te rijden maar om te verwarmen en te koken. De NKC was blij dit halverwege december te kunnen melden. Ze had zich ervoor ingezet en het leek erop dat het was gelukt dit erdoor te krijgen. Aanleiding was een bericht hierover in de Staatscourant. Ook na herhaaldelijk lezen van de stugge tekst bleef de twijfel. Helaas, zo blijkt nu uit een publicatie wederom op de site van de NKC was die terecht.

LPG voor huishoudelijk gebruik mag, mits

Naar aanleiding van een artikel op de site van de NKC schreven ook wij over het gebruik van LPG in de camper. We konden er echter niks aan doen. Na het herhaaldelijk lezen van de stugge wettekst, die we zelfs in zijn geheel opnamen in  het artikel, bleef bij ons de twijfel. We konden de tekst niet anders lezen dan dat het alleen mocht als je camper ook aangedreven werd door LPG. Of zoals het in het artikel stond: “Wij lezen hierin dat het mag als je een camper hebt die de LPG uit de tank gebruikt om op te rijden. Dan mag diezelfde tank en LPG ook gebruikt worden om de verwarming mee te stoken”. Dat blijkt te kloppen. Maar het is nog erger. De NKC heeft een nieuwe toelichting gekregen van het ministerie waaruit blijkt dat de camper erop moet rijden en dat het daarnaast alleen gebruikt mag worden voor de verwarming. Dus niet om de koelkast op te laten werken en ook niet om op te koken. Daarbij komt voorts dat een aftakking alleen mag bij campers zwaarder dan 3500 kilo. Je zou kunnen zeggen dat er zo niets overblijft van de voordelen waarop de camperaars en de NKC hoopten.

De NKC gaat de zaak nu opnieuw aankaarten bij het ministerie. In het februari-nummer van Kampeerauto, het ledenmagazine, zal meer informatie staan.

Naar het artikel op de site van de NKC, waarin de club het heeft over een dode mus: www.nkc.nl

LPG bij campers

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!