Love2camp droomt van een eigen camping

Love2camp

Tijdens een week kamperen in de meivakantie duikt hij weer op: de droom om een eigen camping te beginnen. Beetje grasmaaien, broodjes verkopen, reserveringen afhandelen en praatjes met de gasten maken. Klinkt aantrekkelijk, toch? Love2camp’s Martine en Marije weten inmiddels dat het runnen van een camping heel wat meer inhoudt.
Sinds twee jaar hebben we op onze kampeerblog de rubriek ‘Campingeigenaar vertelt’ waarin campingeigenaren uitleggen hoe het écht is om een camping te hebben. Hun verhalen zijn altijd weer interessant om te lezen. Ook blijkt hieruit dat het leven van een campingeigenaar veel minder romantisch is dan de meeste mensen denken. Oké, grasmaaien en praatjes maken met de gasten hoort erbij, maar wat denk je van sanitair schoonmaken, personeel aansturen, vergunningen regelen, marketing doen en reparaties uitvoeren? Als campingeigenaar zit je nooit stil. Vooral in het hoogseizoen zijn de meeste campingeigenaren de hele dag in touw om het de gasten naar hun zin te maken.

Hart en ziel

Daarnaast vertellen veel campingeigenaren dat ze in het hoogseizoen weinig privéleven hebben. Dat komt onder meer omdat de meesten van hen op de camping wonen en dan weten gasten je natuurlijk al snel te vinden. Toch vinden de meeste campingeigenaren dat dit erbij hoort. Ze doen er immers alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Niet voor niets lazen we als tip dat je alleen een camping moet beginnen als je je er met hart en ziel voor kunt inzetten. En dat je het alleen redt als je de camping echt runt zoals je zelf wil.
Mensen zien genieten van hun vakantie is volgens de campingeigenaren het mooiste van een eigen camping runnen. In hun verhalen lezen we dan ook regelmatig over de goede band die ze met hun gasten hebben opgebouwd. Altijd weer bijzonder om te horen!

Blijven dromen

Wij hopen nog veel fijne verhalen van campingeigenaren te lezen. Intussen blijft onze droom van een eigen camping bestaan. Je moet immers iets hebben om van te dromen, toch?
www.love2camp.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant