ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Longhorn: India design & build
Longhorn: India design & build
Caravans

Longhorn: India design & build

  1. 17 maart 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

In India wonen twee keer zoveel mensen als in Europa, zo’n 1,2 miljard. Het is na China het drukst bevolkte land. Caravanbouwer Longhorn wil een groot deel daarvan aan het kamperen krijgen en zet de eerste caravan design & build in India op de markt.

Moderne Longhorn is hoekiger en smaller

Het is de eerste caravan van dit bedrijf. Ontwikkeling en bouw vinden plaats in eigen land. Daar is men bijzonder trots op. En ondanks dat veel mensen te arm zijn om aan een luxe artikel als een caravan ook maar te denken, met 1,2 miljard inwoners zijn de vooruitzichten goed. Er zijn twee interieurvarianten. Een basic en een moderne. De caravan heeft plek voor twee. Ben je heel erg goed bevriend, dan kan drie misschien ook nog wel. De buitenkant verschilt niet zoveel met wat wij in Europa kennen. Hij is hooguit wat hoekiger.

Opvallend is het voorzet-raam in de voorkant. De caravan is met dissel 5,90 meter lang. Zonder is dat 4,70 meter. Hij is 1,95 meter breed. Vergelijkbaar met een buscamper op Sprinter-basis. Dat scheelt wel een stukje met zijn Europese soortgenoten. Waarschijnlijk is dit gedaan met het oog op de verkeerssituatie in dit land. Vergelijk je het met een Kabe van 2,50 meter breed, dan scheelt het een aanzienlijke 55 centimeter. De stahoogte is met twee meter dan wel weer verrassend ruim te noemen.

Lonoghorn interieur

De opbouw is uit één stuk en gemaakt van GFK. De kunststof ramen zijn voorzien van rolgordijnen en horrengaas. De caravan heeft 230 en 12 volt en een accu is standaard. Geen panorama-dakraam, wel een dakluik. Een luifel of een zonnepaneel is optioneel verkrijgbaar. Achterop een fietsendrager voor twee fietsen. De natte cel achterin is opvallend groot. Met een Porta Potti, wastafel en separate douche kun je goed uit de voeten. Verwarming en warm water boiler zijn eveneens aanwezig. De verswatertank heeft een inhoud van 100 liter.

Keuken in het midden

In het midden is de keuken, met plek voor een gasfles voor de twee pitten. Optioneel kun je kiezen voor een oven. Standaard zit er een compressor koelkast in met een inhoud van 65 liter. Er is ook een plek waar de magnetron past. Voorin de zitgroep, om te bouwen naar een bed. Het zijn twee eenpersoonsbedden waar je ook een groot tweepersoonsbed van maken kunt. Drie personen passen misschien nog net, maar dan moet je wel erg op elkaar gesteld zijn. De tafel staat los en kan daardoor ook buiten gebruikt worden. Voor het interieur zijn er tal van kleuren en decors te kiezen, die goed aansluiten bij de plaatselijke smaak.
www.longhorncaravan.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Het gaat heel goed met Polar
Caravans

Het gaat heel goed met Polar

Polar, de caravan met de ijsbeer uit Zweeds Lapland, doet momenteel goede zaken. En dat is goed voor de werkgelegenheid...

  1. 12 april 2017, 11:00
  2. 0 Reacties
Adria 2016 caravannieuws
Caravans

Adria 2016 caravannieuws

Op vrijdag 19 juni waren we te gast bij Adria. Op Recreatie-oord Binnenmaas stonden de campers en caravans van Adria...

  1. 21 juni 2015, 0:00
  2. 0 Reacties

MEER Caravans NIEUWS

LMC 2018: 5 nieuwe indelingen
Caravans Caravans

LMC 2018: 5 nieuwe indelingen

Geen revolutie maar evolutie bij LMC. Geen nieuwe series of modellen maar een doorontwikkeling van het bestaande aanbod. Opvallendste verandering van de Musica. Die krijgt het front van de Maestro. Dat is LMC 2018….

  1. 25 juni 2017, 11:00
  2. 0 Reacties
Hobby Ontour opgewaardeerd
Caravans Caravans

Hobby Ontour opgewaardeerd

Hobby heeft voor het seizoen 2018 de Ontour opgewaardeerd. De serie blijft de instapper van Hobby maar kruipt meer tegen de modellen uit het hogere prijssegment aan. Ontour opgewaardeerd In 2018 zien we ook…

  1. 13 juni 2017, 17:00
  2. 0 Reacties