Liontron

Liontron lithiumaccu Arctic tot min 30 graden

Accessoires

Liontron introduceert een LifePO4 lithiumaccu die werkt tot aan min 30 graden. Prima geschikt dus voor de camper of caravan die de sneeuw ziet. De Arctic LX heeft zich in de koelcel bewezen.

Liontron Arctic te zien in Düsseldorf

Liontron liet deze test zien op de Caravan Salon in Düsseldorf. De Arctic-uitvoering van de LifePO4 lithiumaccu’s is er in modellen van 12,8 volt van 100 tot 200 aH en als 25,6 volt 100 aH-versie. De meerprijs voor de Arctic0uitvoering is voor alle modellen minder dan 100 euro.

Heb je al een Liontron LX accu, dan kun je deze laten ombouwen tot een Arctic-versie. Daartoe moet het BMS (batterij managment systeem) worden verwisseld. De benodigde kit is verkrijgbaar bij alle Liontron-dealers en kost 250 euro. Liontron geeft vijf jaar garantie op zijn accu’s. Daarbij de belofte dat tot tien jaar na het stoppen van de productie van een model reserveonderdelen verkrijgbaar zullen blijven. Momenteel is er keus uit veertien verschillende accu’s.

Naar de site van Liontron.

Hoeveel stroom verbruik je en wat heb je daarvoor nodig? Dat noemen we de energiebalans. Je eigen energiebalans berekenen? Dat is helemaal niet moeilijk. Hier leggen we uit hoe je dat doet.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant