Lichtjes kijken op de Mainzer kerstmarkt

Reisverhalen

We lazen over de Mainzer kerstmarkt op onze eigen site. Die moeten we eens op de lijst zetten voor een bezoekje. Een Camperplaats op loopafstand, een tweede criterium, dus maar gelijk de koe bij de horens gevat.

Veel lichtjes op de Mainzer kerstmarkt

In Mainz 3 kerstmarkten. Twee in het centrum en eentje voor de Haubtbahnhof. We laten die laatste links liggen. Vanaf de camperplaats is het een wandeling van ongeveer 20 minuten tot het centrum. Het station ligt op ongeveer 12 minuten lopen.
 
mainzer-kerstmarkt-001
Mainz is zoals elke stad in Duitsland, een drukte van jewelste. Net als op de omliggende snelwegen wordt ook in de stad aan de weg gewerkt. Dat is momenteel de grote Duitse activiteit, wegwerkzaamheden. Eenmaal in het centrum komen we al snel op de eerste markt terecht. Het is er vrij rustig en omdat het inmiddels na vijf uur is en donker vallen we de kou aan met een Glühwein. Je zou eigenlijk van iedere markt een mok moeten meenemen. Je betaald er een behoorlijke Pfand voor, dan moet dat kunnen. Hier hoge smalle glazen bekers. Op de vorige markt waren het leuke bedrukte mokken. Later krijgen we nog ouderwets aandoende stenen bekers. Leuk!
mainzer-kerstmarkt-183139
Als we verder wandelen komen we al snel op de kerstmarkt die Mainz zijn bekendheid geeft. Een dak van lichtjes vanaf een centrale zuil, als een ster naar alle kanten. Eromheen de stalletjes en eronder veel mensen die elkaar ontmoeten en samen iets eten of drinken. Ik maak een foto met de 360 camera (foto op Facebook) en wordt aangesproken door een koppel Mainzer. Wat ik aan het doen was, want wat is dat voor ding? Als ik het uitleg vinden ze het vooral bijzonder. Weer die sfeer en gezelligheid. Gewoon aanschuiven en met elkaar communiceren. Het geeft een soort geborgenheid die we in Nederland missen.
Zouden ze hier het touwtje nog uit de brievenbus hebben hangen?
Bewaren

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant