ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Lichtgewicht accu’s met ‘extreme kracht’
Lichtgewicht accu’s met ‘extreme kracht’
Advertorial

Lichtgewicht accu’s met ‘extreme kracht’

 1. 25 april 2018, 17:00
 2. 2 Reacties

Met de PowerXtreme X75 of X125 heb je een krachtige accu aan boord die aanzienlijk minder gewicht in de schaal legt dan een traditionele accu. Dankzij de bijzondere eigenschappen van dit type accu heb je onderweg toch de beschikking over heel veel comfortabele energie.

Speciaal voor campers

De vanouds bekende loodaccu is zwaar, kan gaan lekken en als je deze langere tijd niet gebruikt moet je de accu zorgvuldig opslaan en onderhouden. Dat moet dus anders. Met dit in het achterhoofd ontstond de LiFePO4 accu (Lithium IJzer fosfaat). Licht in gewicht, maar ‘zwaar’ als het gaat om ontlading en hoge stromen.
EmergoPlus levert dit type moderne lichtgewicht accu in verschillende capaciteiten. Voor gebruik in campers zijn de X75 en X125 optimaal, respectievelijk 75 en 150 Ah.

accu

LiFePO4 accu’s kunnen zonder schade of nadelen geheel worden ontladen, zodat de maximale capaciteit ook daadwerkelijk kan worden benut. Bij een loodaccu is een ontlading van meer dan 40% onwenselijk en zelfs schadelijk. De PowerXtreme X75 is te vergelijken met een 150 Ah loodaccu, de X125 met een 250 Ah loodaccu.

Geen onderhoud nodig, lange levensduur

Een belangrijk voordeel van dit type lichtgewicht accu is verder dat onderhoud achterwege kan blijven, ook als de accu enkele maanden niet in gebruik is. De accu kan dus permanent in de camper blijven. Zonder tussentijds opladen, zonder druppellader. De gemiddelde levensduur van een LiFePO4-accu is drie tot vier keer die van een loodaccu: het is dus een aanschaf die zich binnen enkele jaren terug verdient. Het laden van deze accu’s gebeurt tijdens het rijden met de camper, via 230V bij het aansluiten van het voertuig aan een stroomvoorziening en desgewenst ook via één of meer zonnepanelen.

accu emergoplusLaadregelaar voor zonnepaneel

Plaats één of meer zonnepanelen op het dak van je camper en je bent minder (vaak) afhankelijk van een externe stroombron. Dat biedt extra vrijheid onderweg, vooral voor kampeerders die graag ‘buiten de gebaande paden’ kamperen. De PowerXtreme XS20A MPPT (Maximum Power Point Tracker) haalt onder alle omstandigheden het maximale vermogen uit een zonnepaneel. Dankzij een MPPT-regelaar kun je dus volstaan met een kleiner – en dus ook lichter – zonnepaneel.

www.emergoplus.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

  Nettie Zonneveld - maandag 12 november 2018 

  wat is het gewicht van deze accu’s en de prijs?

  Beantwoorden

   Luc Schaepkens - dinsdag 13 november 2018 

   Gewicht en prijs zijn te vinden op de site. De link naar de site staat onderaan het artikel.

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Advertorial NIEUWS