Le Mancella Liberty Fleuriste

Liberty: de bijzondere caravan van La Mancelle

Caravans

In 2016 stond hij opeens op de Caravan Salon: de La Mancelle Liberty caravan uit Frankrijk. Anders dan alle anderen kreeg hij heel wat bekijks en bewonderende blikken. Het merk – dat onder de Trigano-vlag valt – is vanaf nu ook in Duitsland te koop.

Kleurrijke Liberty

De naam Liberty – het merk rolt in Le Mans uit de poort – past als naam prima bij deze caravanserie. Het lijkt er namelijk op dat de ontwerpers en de bouwers alle vrijheid hebben genomen. Dat ze vooral iets moois en unieks wilden laten ontstaan. In 2016 was er een uitvoering met hout aan de buitenkant. Die is nog steeds te koop (350 euro extra). De 2020-versie is er in zeven verschillende kleuren. Zelfs met bloemen in de vroegere hippie-stijl is hij al gezien (480 euro extra). Toepasselijk heet deze uitvoering Fleuriste. De klant is koning. Een geheel eigen design op de buitenkant kost je 500 euro extra. Welke buitenkant je ook kiest, het is steeds een heel bijzondere caravan. De Liberty-serie kent vijf verschillende indelingen. Ze zijn vanaf nu ook verkrijgbaar bij de firma Kreppel-Freizeitmobile in Duitsland. Dit bedrijf heeft vestigingen in het Duitse Augsburg en Mühlheim-Kärlich.
La Mancelle Liberty exterieur

Handwerk

De Liberty is er met een 5,81 tot 6,71 meter lange opbouw. Met 2,25 meter is hij redelijk smal. De 400 DD is het kleinste model, de 490 SA het grootste. Veel accessoires die normaal gesproken optioneel zijn, zijn dankzij een zogenaamd premiere-pakket in 2019 standaard. Wat de prijzen aangaat, moet je verder niet vergeten dat we het hier over ouderwets handwerk hebben. Dat is ook de oorzaak van de maximale bouwcapaciteit. Per jaar kunnen er niet meer dan 350 exemplaren worden gemaakt. Dat is aan de ene kant jammer. Aan de andere kant schept het ruimte voor individuele wensen.

Rondzit voorin

De opbouw van de Liberty is niet geheel houtvrij. Laat je de caravan elk jaar een vochtcontrole ondergaan, dan geeft La Mancelle een waterdichtheidsgarantie van zeven jaar. In alle modellen staat het bed achterin. Voorin een bijzondere rondzit met veel daglicht, ook om te bouwen tot een tweepersoonsbed. Alle modellen beschikken zodoende over tot vier slaapplaatsen. De tafel van de rondzit is vastgeschroefd aan de vloer. Je kunt hem laten zakken als je een bed wilt maken. Achterin valt het mooie sanitair op, zoals de vrijstaande ronde wastafel. De douche achterin heeft een mooi verlichte wand als verrassing. De keuken is voorzien van drie pitten, een ruime koelkast en afzuigkap.
La Mancelle rondzit Liberty

Laadvermogen kiezen

Bijzonder aan de Liberty is ook dat je kunt kiezen hoe hoog je laadvermogen moet zijn. Leeg weegt de Liberty 440 PC bijvoorbeeld 1251 kilo. Er is keus uit een totaalgewicht van 1325 kilo, 1400, 1500 of 1600 kilo. Net wat de klant wil. En dat voor dezelfde prijs. Betaal je 375 euro bij, dan kun je zelfs tot 1800 kilo gaan. Voor wie veel bagage en een stevige trekauto heeft. De leeggewichten van de Liberty-serie lopen uiteen van 1057 tot aan 1356 kilo. De kleinste Liberty kost 23.415 euro en de grootste 28.540 euro.
La Mancelle Liberty bed
Naar de site van La Mancelle.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant