Lezers Promobil kiezen Adria, Hymer en Truma

Nieuws

Het Duitse campermagazine Promobil kiest elk jaar samen met zijn lezers de camper van het jaar in Duitsland. Er zijn winnaars in verschillende klassen. Voor 2014 gaan de prijzen naar Hymer en Adria. Ook Truma wordt in het zonnetje gezet en wint vier keer een “beste merk”-prijs.

Bij de verkiezing zijn er verschillende klassen, deze gaan naar soort en prijs. Ook is er een importcategorie voor campers van niet-Duitse makelij. De Adria Twin scoort de eerste plek in deze importcategorie bij de klasse “buscamper met bad”. In de klasse halfintegraal tot 50.000 euro scoort de Adria Compact het beste en bij de halfintegraal boven de 50.000 euro kwam de Adria Polaris als eerste uit de bus. Een behoorlijke prestatie, drie winnaars gekozen door de toch wel verwende en kritische Duitse lezers.

s2_4017_POLARIS_front_BC3_7832

Bij de campers uit eigen land is het Hymer die er met de meeste prijzen vandoor gaat. In de klasse halfintegralen tot 50.000 euro zien we de Hymer Exsis-t winnen. Bij de integralen tot 70.000 euro is het de Hymer Exsis-i. Bij diezelfde klasse boven de 70.000 euro komt de Hymer B-klasse als beste naar boven. Hymer laat alle prijzen zien op haar site en zegt Danke!

Promobil_Exsis_i_Platz1

Naast de jaarlijkse verkiezing van beste camper door de lezers van Promobil en beste caravan door de lezers van Caravaning is er ook elk jaar een prijs voor “het beste merk”, de populairste accessoiremerken in de branche. Deze prijs komt ook van de lezers van Promobil / Caravaning. Truma wist maar liefst vier onderscheidingen binnen te halen. Bij de verwarmingen behaalde Truma met 84% voor de zevende keer op rij de eerste plaats. Net als de voorbije jaren ging de voorkeur van de lezers ook bij de rangeersystemen naar Truma uit – in 2014 haalt het merk zelfs 64%. Bij de airconditioningsystemen haalde Truma een mooie tweede plaats. Dit jaar was Truma voor het eerst in de categorie ‘stroomopwekkers’ vertegenwoordigd en behaalde meteen de derde plaats.

Truma_Beste Marke 2014_2

“Wij zijn heel blij met dit uitstekende resultaat. Dit is voor ons een stimulans om onze klanten ook in de toekomst ‘meer comfort voor onderweg’ te bieden”, aldus Eduard Schrall, hoofd verkoop van Truma. Hij nam samen met Jutta Bringazi, die de public relations voor dit bedrijf verzorgt, de onderscheidingen in ontvangst op de CMT in Stuttgart in januari 2014.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!