Leestip voor op de camping: De zeven zussen-serie

Gelezen

Lezen en kamperen. Voor ons zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op de camping kennen we geen stress, is er geen wekker en gunnen we onszelf de tijd om heerlijk weg te dromen in een goed boek. Geldt dit ook voor jou? Dan hebben we de ultieme leestip voor op de camping: ‘De zeven zussen’-serie van Lucinda Riley.
Ontroerend, romantisch en – vanwege de historie – toch ook leerzaam. Dat zijn de tot nu toe verschenen boeken in ‘De zeven zussen’-serie van de Ierse schrijfster Lucinda Riley. De reeks draait om de zes adoptiedochters (de zevende is er – nog? – niet) van de rijke Pa Salt. Na diens overlijden krijgen ze allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. In elk boek gaat een andere zus op zoek naar haar roots.

De zeven zussen

Het eerste deel heet simpelweg ‘De zeven zussen’. De zoektocht naar haar verleden brengt Maia, Pa Salts oudste adoptiedochter, naar Rio de Janeiro. Ze heeft weinig aanwijzingen, maar probeert desondanks haar biologische familie te vinden. Het brengt haar naar het Rio van de jaren twintig, de tijd waarin het wereldberoemde Christusbeeld op de berg Corcovado werd gebouwd. Slaagt Maia erin haar ware identiteit te achterhalen?
Het tweede deel (‘Storm’) brengt zus Ally naar Noorwegen. In ‘Schaduw’ ontdekt Star meer over haar Britse afkomst, en ‘Parel’ brengt CeCe naar de aboriginals in Australië. Het meeste recente deel in ‘De zeven zussen’-serie is ‘Maan’. Hierin ontdekt Tiggy dat ze familie is van zigeuners in het Spaanse Granada. Wanneer deel zes en zeven verschijnen is nog niet bekend. En dat is behoorlijk afzien voor de lezers die de eerste vijf boeken al uit hebben.

De zeven zussenGriekse mythologie

Lucinda Riley baseerde haar boekenreeks op de legende van de ‘Zeven zussen van de Plejaden’. In de Griekse mythologie zijn de zeven zusters door de goden aan de hemel geplaatst en uitgegroeid tot schitterende sterren. Slechts zes van de sterren zijn goed zichtbaar, wat verklaart waarom Pa Salt zes in plaats van zeven dochters heeft geadopteerd. Of heeft Lucinda Riley toch nog een verrassing in petto? Daar kunnen we alleen naar gissen.
Hou jij van lezen en ben je nieuwsgierig geworden naar deze boekenreeks? Heb je vakantieplannen en zoek je nog wat leesvoer? Of wil je gewoon iemand een mooi boek cadeau doen? Bestel dan ‘De zeven zussen’ via onderstaande button. Voor het e-book betaal je 9,99 euro. De paperback is drie euro duurder.
Koop bij bol.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant