ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Landesgartenschau in Bad Iburg
Landesgartenschau in Bad Iburg
Uit tips

Landesgartenschau in Bad Iburg

  1. 18 april 2018, 19:00
  2. 0 Reacties

Gezond, groen, groots en gezellig-avontuurlijk: een Landesgartenschau, vaak liefdevol afgekort tot LaGa. Dit is een soort Floriade, maar dan veel breder. Zeker, je kunt er prachtige tuinaanleg en nieuwe landschapsarchitectuur bewonderen, kleurrijke bloemen ook. Maar het is meer.

Idyllisch kuuroord

Sommige bouwsels en kunstwerken op het LaGa-terrein zorgen voor een permanente herinrichting. Soms bewust in een ‘vergeten’ gebied dat wel een facelift kon gebruiken. Dit jaar niet. Bad Iburg, Nedersaksen, het idyllische kuuroord met reuzenkasteel hoog op de heuvel. Je zou zeggen: wat viel daar nog op te leuken? Beleef het mee, ergens tussen 18 april en 14 oktober!

Landesgartenschau

Waldbaden en wandelen tussen de boomkruinen

In het kleine, knusse Duitse stadje aan de Charlottensee is goed nagedacht over het thema ‘water’. Logisch, als je wereldfaam geniet als kuuroord voor Kneipp-hydrotherapie, de heilzame methode die werkt met baden en ‘dauwtrappen’. Zo ontspannend, dat het ook wel ‘de Duitse Ayurveda’ wordt genoemd. Het motto ‘Neem een duik!’ mag je ruim nemen: het bos in! Waldbaden. In navolging van een trend in Japan om stress te lijf te gaan. Daar heet het Shinrin Yoku. Dat is namelijk óók de Landesgartenschau: gezond recreëren in de buitenlucht. Verspreid door het 17 hectare grote Waldkurpark vind je op betoverende open plekken bijdragen aan het evenement LaGa. Iedereen doet mee: van de charmante, romantische binnenstad tot de thematuinen, de parken en de Bloemenhal; zelfs de hoveniers van de kerk en het kerkhof laten hun monumenten tijdelijk wat extra stralen. Speels uitstapje is het gigantische ‘Boomkroonpad’ tussen de kruinen van bomen, tot wel 26 meter hoog en ruim 400 meter lang, alleen te bereiken via een meer dan 30 meter hoge, houten toren. De 630 stalen dragers zijn kunstig ‘versierd’ met planken en onderweg vind je leuke informatie over natuur, geologie en geschiedenis.

Bad Iberg

De heilzame werking van water

De LaGa maakt ook meteen een eind aan de misverstanden over Kneipp-kuren. Het zou alleen met water te maken hebben, hydrotherapie dus. In Bad Iburg ontdek je dit voorjaar en deze zomer dat ‘Kneippen’ nog wel wat meer pijlers heeft: geneeskrachtige kruiden en planten (of phytotherapie), lekker bewegen voor meer weerstand, een afwisselend, verantwoord dieet op basis van vooral groente, graan en fruit. De link met moestuinen op de Gartenschau is dan snel gelegd. Leuk om te zien! En tenslotte de pijler die je kunt samenvatten met ‘de balans werk-privé-levensstijl-lichaam en geest’. Eigenlijk een oeroud beginsel, maar de LaGa geeft er een eigentijdse draai aan!

Informatie over openingstijden, rondleidingen, evenementen en nog veel meer: laga2018-badiburg.de

Op vijf kilometer ligt camping Eurocamp. Op 12,5 kilometer ligt camping en camperplaats Campotel

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Uit tips NIEUWS