ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Land Ark RV: villa op zes wielen
Land Ark RV: villa op zes wielen
Caravans

Land Ark RV: villa op zes wielen

 1. 6 januari 2019, 11:00
 2. 3 Reacties

Zes wielen, veel ramen, een veranda met schommelstoel en een schuifpui. De Land Ark is een caravan op zijn Amerikaans. Hij weegt 9,5 ton en heeft een laadvermogen van 1,9 ton. Je hangt zoiets dan ook alleen in de Verenigde Staten aan je trekhaak.

Ark op het land

Land Ark, een ark op het land. De naam is een knipoog naar landmark, wat in het Engels onder meer ‘bezienswaardigheid’ betekent. Want zo mag je hem wel noemen, met zijn schuin aflopende dak. Het echtpaar achter het bedrijf dat hem bouwt woont zelf al sinds 2012 in een prototype. Daardoor kunnen ze wonen en werken waar ze willen en doen ze een schat aan ervaringen op die ze weer terug kunnen stoppen in hun bedrijf. Zo weten ze dat design en functionaliteit belangrijk zijn als je op een niet al te grote oppervlakte woont.

Land Ark interieur

Twee modellen

Voor het eerst heeft het bedrijf dit seizoen twee modellen om uit te kiezen. Beide zijn wintervast en zouden beter geïsoleerd zijn dan menig huis. Je kunt er gewoon mee op wintersport. Er is veel aandacht besteed aan het design en de gebruikte materialen zijn allemaal hoogwaardig. Van ramen tot huishoudelijke apparatuur. Binnen zien we vooral hoge plafonds, veel ramen en licht getint hout. De Land Ark Draper is geschikt voor twee personen. Je hebt 91 vierkante meter ruimte verdeeld over meerdere vertrekken. Slapen doe je ‘boven’ en keuken en sanitair zijn ruim van opzet. Van de rondzit kan een tweede bed gemaakt worden. Standaard zit er een wasdroogcombinatie in.

Land Ark bed

Echt Amerikaans is ook het ontbreken van een huishoudaccu en watertanks. Op de doorsnee Amerikaanse camping is de zogenaamde Full-Hook-Up gebruikelijk. Dat betekent dat een caravan rechtstreeks wordt aangesloten op afvoer en waternet. Ook stroom, LAN en kabel-tv is een kwestie van stekker inpluggen. Een propaan-gastank heeft hij wel, maar wil je vrij staan dan neem je gewoon een aggregaat mee voor stroom. Aan de Draper hangt een prijskaartje van 145.000 dollar, oftewel zo’n 126.630 euro.

Land Ark exterieur

Het tweede model is de Drake. Deze heeft dezelfde afmetingen (lxbxh: 9,40 x 2,69 x 4,06 meter) en staat ook op zes wielen. Het grootste verschil met de Draper is dat het dak recht is en dat hij geen veranda heeft. Door twee slaapvertrekken op hoogte groeide het woonoppervlak naar 108 vierkante meter. In het ene slaapvertrek staat een queensbed en in het andere een Kingsize bed. Aan de ene kant onder het bed bevindt zich het sanitair. In het midden is een ruime flexibele woonkamer. Doordat aan beide kanten van de caravan zitruimte om te bouwen is naar een bed kun je er met maximaal zeven personen in slapen. De Drake kost 140.000 dollar, omgerekend zo’n 122.270 euro.

Naar de site van Land Ark.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

  Gert - maandag 07 januari 2019 

  Zeker nooit rekenles gehad? Omrekenen $ naar € gaat niet goed en de oppervlakten kunnen ook al niet!

  Beantwoorden

  Nico - maandag 07 januari 2019 

  Flinke omreken fout naar Euro’s. De genoemde euro bedragen moet je ongeveer verdubbelen om op de juiste bedragen te komen.

  Beantwoorden

   Luc Schaepkens - maandag 07 januari 2019 

   Er is inderdaad iets fout gegaan bij het omrekenen. Excuses daarvoor. Bedankt voor het melden. De prijzen zijn aangepast.

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS