Laika 2021 Kosmo Emblema

Laika nieuws 2021: Totaal vernieuwde Ecovip en meer

Campers

Laika heeft de Ecovip serie compleet aangepakt. De Laika Kosmo heeft er een uitrustingsniveau bij: Emblema. De serie bestaat uit vier halfintegralen en drie integraalcampers.

Laika 2021: Kosmo Emblema

De Kosmo Emblema is er als halfintegraal (foto boven artikel) in drie modellen: de 209, de 509 (foto interieur onder de tekst), de 509 L en de 512. De kortste heeft een lengte van 6,95 meter. De langste meet 7,41 meter in de lengte. Dat is even lang als de drie integraalcampers van deze serie. Dat zijn de 909, de 909 L en de 912. De serie kreeg een compleet nieuwe elektrische installatie. Met o.a. led-verlichting, zowel indirect als direct. In de douche zien we een houten rooster. Het toilet heeft een eigen raam. Het Emblema-logo op de buitenkant is versierd met chroomaccenten.

Laika 2021 509

Ecovip-serie groeit naar 21 indelingen

De Ecovip-serie gaat inmiddels zo’n 30 jaar mee bij Laika. Traditie hoeft niet te wijken voor innovatie. De populaire serie groeit in het nieuwe seizoen namelijk naar 21 indelingen. Een nieuwe integraalcamper naast negen halfintegralen. Ook de buscamper maakt – met drie indelingen – deel uit van de Ecovip-serie. Nieuw is de Ecovip L 3009. Hij is 2,96 meter hoog, met een stahoogte van een respectabele 2,10 meter. Toch is hij met een lengte van 6,99 meter compact gebleven. Hij heeft standaard twee slaapplaatsen. Desgewenst uit te breiden naar vier.

Laika 2021 Ecovip 3009 L
De Ecovip 3009 L

De bank in de zithoek is L-vormig. Er tegenover een langsbank. De dubbele bodem loopt van voor tot achter. De badkamer heeft een zogenaamde comfort-douche. Deze is namelijk door de dubbele functie van de badkamerdeur te scheiden. Zowel aan de slaapkamerkant als aan de voorkant van de camper. Voorin heeft de L 3009 optioneel een elektrisch te bedienen hefbed. Achterin twee enkele bedden. Daar is ook een tweepersoonsbed van te maken. De maxi-garage heeft een draagvermogen van 250 kilo. Verder valt de achterwand met 3D-design op. Nieuw is een elektrische opstap met akoestisch alarm.

Laika 2021 Ecovip 3009 L

Ecovip Camper Van / Kosmo Camper Van

Nieuw is ook de Ecovip-buscamper. Hij is er in drie modellen: de 540, de 600 en de 641. Standaard hebben ze alle drie twee slaapplaatsen aan boord. Optioneel kunnen daar nog drie bij. De lengte is respectievelijk 5,41, 5,99 en 6,36 meter. De bussen zijn 2,05 meter breed en 2,65 meter hoog. De perfecte bus om met z’n tweetjes mee onderweg te zijn.

Naast de Ecovip-buscamper is er ook de Kosmo-buscamper. Hij is er voortaan ook in dezelfde drie maten. Basisvoertuig is de Fiat Ducato. Wat motorisering betreft kun je kiezen: van 120 tot 180 pk. Standaard zijn er twee bedden. Optioneel kunnen daar nog twee bij; voorin of in een slaaphefdak. De keuken is van maatje XL, evenals de koelkast. Handig: die koelkast kun je van twee kanten openen. Deze buscamper heeft vier zitplaatsen met gordel.

Laika 2021 kosmo 512
De Kosmo 512.

Verbeteringen algemeen

Nog meer Laika 2021-nieuws. Bij de Kosmo-serie zijn er tal van verbeteringen voor het nieuwe seizoen. Zo krijgen de Van Duo Compact en Compact 9 een betere isolatie mee. Beide buscampers kregen nieuwe matrassen en lattenbodems. Bij de drie integraalcampers, vier halfintegralen en de alkoof zien we een nieuwe deur. Ook hier is de isolatie met styrosint (Polystyrene Expanded Sintered / EPS) standaard. De topserie Kreos is vanaf het nieuwe seizoen uitgerust met de Dometic 10 koelkast.

Naar de site van Laika.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant