Lada granta bronto

Lada Granta als camper

Campers

De Lada Granta FL in camperuitvoering. Vorig jaar alleen nog in Rusland te koop. Daar komt nu verandering in, want de firma Made in Russia GmbH gaat ze ook in Duitsland verkopen.

Merk Lada niet meer te koop in Europa

Ongeveer tegelijk met het bekend worden van de camperplannen – we schrijven juni 2019 – was er ook ander nieuws. Lada maakte namelijk bekend te stoppen met de verkoop in Europa. De auto’s van Avto VAZ konden namelijk simpelweg niet meer voldoen aan de Europese emissie-eisen. Wel worden er in Duitsland nog nieuwe Lada Niva’s aangepast en verkocht. Daar blijft vraag naar.

Lada Granta camper
De Lada Granta als camper.

Inmiddels heeft Lada in Rusland overigens de nodige modernere modellen in de showroom staan. Er is een Lada Vesta, een goedkope gezinsauto. Ook is er een jeepachtige Lada SUV X-Ray. En de Granta, die nu dienst doet als basis van de Lada-camper. Voor het onderhoud lijkt het geen probleem om garages te vinden. De ex-Lada dealers weten er wel raad mee.

Granta interieur
Interieur Lada Granta.

Camper voor 30.000 euro

In Duitsland zou de prijs uitkomen op 29.990 euro. Daar kennen ze de bpm niet. De Granta zou daarmee 10.000 euro goedkoper zijn dan de vergelijkbare Bela Trendy S van WOF. Wat weten we van de nieuweling? Onder de kap een Euro 6d-temp 1,6 liter benzinemotor met 87 pk. Geen snelheidsmonster. Misschien een aanloop nemen voor een serieuze berg. Maar wel zuinig voor Lada-begrippen met naar verwachting 1 op 8 tot 1 op 10.

Lada Bronto
Lada Bronto bestel.

De Granta is voorzien van ABS en stuurbekrachtiging. Hij is lekker compact: nog geen 5 meter lang, 1,74 meter breed en 2,59 meter hoog. Daarmee is ook gezegd dat de binnenruimte een compromis is. Door het interieur licht te houden, lijkt het allemaal mee te vallen. Aan kastruimte in elk geval geen gebrek. Het bed maak je van de zithoek, de alkoof en de zes aanwezige kussens. De bedmaat is 2 bij 1,7 meter. Naast de Granta verkoopt genoemde firma ook de Bronto. Die staat op de good old Lada Niva. De laadruimte is leeg. Het laadvermogen is 550 kilo.

Naar de site van Made in Russia GmbH.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!