Nova EB

La Strada Nova EB wint Red Dot Award Design 2020

Nieuws

Hij prijkt in ons Campingtrend Magazine van april tussen de bijzondere buscampers: de La Strada Nova EB. Hij wint de Product Design Red Dot Award 2020.

Nova EB met gfk monoqoque- opbouw

De opbouw is uit één stuk gfk gemaakt. Dat is een zeer arbeidsintensieve manier om een camper te bouwen. Daarbij was het voor La Strada zaak om aandacht te schenken aan het design. Het resultaat is een opbouw met strakke lijnen. Zonder uitstekende scharnieren. Geen handvatten of deurgrepen. Maar een push-to-open systeem. De verschillende luiken openen door een druk op de knoppen. Deze zitten bij de Nova EB bij de deur en in de garage. Allemaal in dienst van het uiterlijk.

De ramen zijn voorzien van een stevige verdonkering. Het grote achterraam zorgt voor licht en lucht. De luifel valt weg in de daarvoor bedoelde uitsparing. Zelfs het koelkastrooster kreeg dezelfde kleur als de rest van de camper. Het vlaggenschip van La Strada – naast de Nova EB is er ook een Nova M – zet daarmee een maatstaf op het gebied van exterieurdesign.

Nova EB Red Dot

Red Dot Product Design

De Red Dot Award is een jaarlijks uitgereikte prijs. Dit jaar deden aan de categorie Design zestig landen mee. Samen leverden ze 6.500 producten in. De jury bestaat uit internationale experts op het gebied van design. Ze beoordelen meerdere aspecten, zoals functionaliteit en ergonomie. Ze doen dit al zo’n 65 jaar.

Naar de site van La Strada.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant