La Mancelle

La Mancelle Elegance 400 CLM

Caravans

De Franse caravanbouwer La Mancelle is anders dan de anderen. Dat bewees het merk met het model Liberty. De nieuwe compacte Elegance is minder uniek. Maar wel nog steeds bijzonder.

Elegance is ‘gewone’ Mancelle

Wie zich de Liberty nog voor de geest kan halen, zal even fronsen. Een caravan van hetzelfde merk waar je zo aan voorbij zou lopen? De nieuwe La Mancelle Elegance 400 CLM lijkt op het eerste oog niet zo bijzonder. Toch is hij dat wel degelijk. Zo is zijn indeling anders dan we gewend zijn. De opbouw is houtvrij en van hagelbestendiger gfk. Verder verrast de grote 145 liter-compressorkoelkast. Compact is het keukenblok met twee pitten en kleine wasbak.

La Mancelle Elegance

De badkamer is in de praktijk zeer handig. De wastafel hangt in het douchegedeelte. Wil je gaan douchen, dan draai je het aan de kant. De wastafel hangt dan met spiegel en al boven het toilet. Hij klikt door middel van magneten vast. Zo creëer je op een slimme manier ruimte. Ook de waterdichte lamellendeur is handig. Voorin twee enkele bedden in V-vorm. Dat is gemakkelijk instappen en blijft toch knus. We kennen deze bedvorm van Eriba. Het bed beslaat de volledige breedte van de caravan. Met een lengte van 2,05 meter heb je voldoende plek. Met een extra kussen kun je de ruimte aan het voeteneinde ook dichtleggen. Het kussen is op te bergen onder het bed.

Maar wel bijzonder praktisch

De bergruimte onder het bed is zowel van binnen als van buiten bereikbaar. Dat kan aan beide kanten via een groot luik. Alweer zo’n praktisch detail. De Truma-verwarming is ook onder het bed te vinden. En aan de linkerkant is ook plek voor de 45 liter grote verswatertank. De zithoek aan de achterkant is – met een breedte van 80 centimeter – geschikt voor twee personen. Er is desgewenst een derde slaaplaats van te maken. Een kast voor kleding ontbreekt. Of je moet kiezen voor een tafelmodel koelkast. Dan is de bovenste helft als kast in gebruik.

Elegance 2021

De La Mancelle Elegance 400 LCM heeft een leeggewicht van 1043 kilo. Hij mag maximaal 1600 kilo wegen. Hij is 5,92 meter lang en 2,25 meter breed. De prijs is iets boven de 25.000 euro.

Naar de site van La Mancelle.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant