Kronos is nieuwe instapserie bij Roller Team

Campers

Kronos is de naam van de nieuwe instapserie van de Italiaanse camperbouwer Roller Team. Er zijn meteen negentien verschillende indelingen beschikbaar, als alkoof, integraal en halfintegraal. Als basis voor de Kronos kan de klant kiezen voor de Ford Transit of de Fiat Ducato. 

Licht of donkerder interieur

Het interieur is compleet nieuw ontwikkeld en komt in twee varianten. Ze hebben gemeen dat de oppervlakten van de kasten in wit hoogglans zijn uitgevoerd. De Ford krijgt daarbij licht hout als contrast, de meubels in de Fiat krijgen een donkerder kleurtje. Verder zien we bij de meubels ronde vormen en ingebouwde led-verlichting bij de bovenkasten. In de slaapkamer zien we een combinatie van leer en textiel als bekleding. De vier integraalmodellen zijn uitgerust met een hefbed. Dit bed heeft een witte hoogglans onderkant die eveneens is voorzien is van led-verlichting.
Kronos intregraal

Breder dan voorganger

Alle modellen groeiden – ten opzichte van hun voorgangers – in de breedte naar 2,2 meter. Dat zorgt voor meer plek in de hele camper. Afhankelijk van het model is de instaphoogte van de bedden tussen de 72 en 115 centimeter. Er is ook een uitvoering, de Flex Space, met elektrische hoogteverstelling voor het bed. Zo kun je de hoogte van de garage aanpassen. Ondanks dat het om een zogenaamde instapserie gaat, mag de standaarduitrusting worden gezien. Zo krijg je er onder andere airco, bluetooth-radio met stuurbediening en een tempomat bij. Optioneel kun je nog kiezen voor een Open Sky panoramadak, een achteruitrijcamera, een zonnepaneel, een vijfde zitplaats met gordel (afhankelijk van de indeling) en een deur met raam en insectenhor. De modellen op Ford-basis krijgen af fabriek vijf jaar garantie op het basisvoertuig en een dichtheidsgarantie van zes jaar op de opbouw.
Kronos 284 TL
Kronos Ford

Populaire indelingen

Met de indelingen haakt Rollerteam in op de huidige trend. Banken tegenover elkaar, waarvan tijdens het rijden een zitplaats met gordel te maken is. De tafel is in te klappen. Deze indeling is momenteel te vinden in de 6,99 meter lange halfintegraal 261 TL en de 7,45 meter lange TL 267 (foto’s hieronder) beiden met eilandbed achterin. Ook de 7,45 meter lange TL 287 met enkele bedden heeft een dergelijke zithoek.
rollerteam Kronos
Rollerteam is Italiaans, dus zijn er ook indelingen waar grote families inpassen, zoals de 279 M. Dit is een alkoof met acht slaapplaatsen. Achterin zien we twee tweepersoonsbedden als stapelbed boven elkaar. Het onderste van de twee kan omhoog worden geklapt. Zo ontstaat een garage met een hoogte van 1,38 meter. De 279 M is slechts 6,99 meter lang, ondanks zijn seperate toilet- en doucheruimte, grote kledingkast, keuken in de lengte en ruime midden-dinette. Het model 290 M heeft in de grote garage genoeg ruimte voor een scooter of een quad. De alkoof is er vanaf zo’n  63.500 euro, de halfintegraal kost rond de 64.000 euro en de integraal begint bij 61.000 euro.
Kronos halfintergraal

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!