Knaus-Tabbert's toekomstvisie: De Caravisio

Caravans

Caravans, ze zijn niet cool. Niet hip. Niet jong. Zo zegt men. Als mensen voor hun pensioen überhaupt al gaan kamperen dan met een blitse camper of omgebouwde bestelbus met een surfplank op het dak . Of back-to-basic, lekker goedkoop in een tent. De caravan heeft een grijs imago. De vraag loopt terug, daalde het afgelopen jaar met bijna 10 % tot rond de 73.000 exemplaren wat Europa betreft. Dat kun je accepteren. Of je kunt er iets aan doen. Dat laatste is precies wat de firma Knaus-Tabbert van plan is.

Wohnwagen-Studie Caravisio: Coolness auf dem Campingplatz

Daartoe kiest men voor een “Nieuw Concept” zoals men het zelf noemt. Waarmee men vooral “Branchevreemde doelgroepen voor de vakantie op de camping wil gaan interesseren”. Daarom komt het merk met de CARAVISIO. De caravan van de toekomst, want dat is het, zal voor het eerst te zien zijn op 30 augustus en dan natuurlijk op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Veel overeenkomsten met de caravan zoals wij hem kennen zijn er niet. Je fronst al als je kijkt naar de vorm. Je moet wennen aan het futuristische uiterlijk. En wat moet je denken van dat balkon aan de achterkant? Al zien wij er meteen een prima fietsendrager voor onderweg in, maar dit terzijde. Met één druk op de knop zakt het balkon naar beneden als je een plek gevonden hebt en komt er een luifel tevoorschijn. Dat dit, zoals men ons wil doen geloven, de klassieke voortent overbodig maakt en meteen een nieuwe vakantiecultuur neerzet is misschien een iets te verkrampte vorm van reclame-uitingen.
Met de Caravisio staat er wel iets. Binnen vinden we wat we verwachten te vinden in een caravan. Zithoek, keuken, toilet en douche, bedden, het is er allemaal. Maar ze hebben het dit keer allemaal zo neergezet dat we niet meteen de neiging krijgen om achteruit weer op zoek te gaan naar de uitgang. Het interieur is licht van kleur, witte tinten en een kastanjebruine vloer. Je waant je in een designwoonhuis van klein formaat.
De kussens zijn door middel van lucht naar wens harder of zachter te pompen. De woonruimte is ook als kantoor te gebruiken (waar hoorden we dit ook al?). Achter het stoffen plafond gaan de ventilatieopeningen schuil voor warme en koude lucht. Je zoekt tevergeefs naar een plek voor de tv. De Caravisio heeft namelijk een beamer aan boord. Die zijn beeld projecteert op de glazen achterwand. Je kunt hem zelfs instellen op spiegelbeeld. Dan kun je je eigen drive-in bioscoop organiseren op de camping.
SPERRFRIST DI 20.08.13 / 2013 / Wohnwagen-Studie Caravisio              SPERRFRIST DI 20.08.13 / 2013 / Wohnwagen-Studie Caravisio
En wil je dan modern zijn dan is er natuurlijk een App waarmee je bijna alles kunt bedienen via je smartphone of tablet. Dus nooit meer zelf pootjes in- of uitdraaien, ook niet met je boormachine. Die pootjes zijn overigens ook nog eens slim. Een waterpas heb je niet meer nodig. De Caravisio zal met de pootjes uit altijd automatisch waterpas staan. Daar komt bij dat je hem kunt laten zakken tot bijna op de grond. Een opstapje is dus eveneens overbodig. Prettig is dat je de sleutels niet meer kunt kwijtraken. Door een vingerscan openen en sluiten deuren en opbergvakken. En kan al dit moois binnen afzienbare tijd ook echt in de showroom staan? Knaus-Tabbert houdt zich wat dit betreft op de vlakte. Men wil “eerst en vooral een eigen antwoord vinden voor een probleem en aanzetten tot nadenken”.  Wij denken dat dat laatste heel aardig is gelukt. Of de Caravisio de oplossing is voor het probleem zal de tijd moeten leren.
 
 
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant