Knaus Bosch 48 volt

Knaus-Tabbert: autark door 48 volt

Caravans

De caravan –en later ook de camper– autark maken. Dus onafhankelijker van de stroompaal op de camping. Dat is wat Knaus-Tabbert voor ogen heeft. Samen met Bosch Engineering wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een 48 volt boordnetsysteem.

Autark is vrijheid

Knaus-Tabbert doet dat samen met Bosch Engineering. Een volle dochter van het Duitse Bosch. Vijf jaar geleden zijn ze samen met Knaus-Tabbert aan de missie begonnen. Werknaan Mission Tec. Knaus-Tabbert ziet het –als één van de toonaangevende merken in de recreatievoertuigenbranche in Europa– als zijn taak innovatie beschikbaar te stellen. Inovatie waarvan vervolgens de gehele branche mee kan profiteren. Doel van dit project is het autark zijn bij het reizen met een caravan op een hoger niveau te tillen. Bosch is met ruim 20 jaar ervaring ook in deze tak van sport de ideale partner.

Niet alleen met de camper, maar ook onderweg met de caravan droom je van afgelegen plekken. Wat vrij staan voor een langere periode vaak onmogelijk maakt is de energievoorziening. Er zitten nou eenmaal grenzen aan de opbrengst van accu en het zonnepaneel. Een paar dagen autark lukt het nog wel als je zuinig bent. Maar er komt onherroepelijk een moment waarop er weer naar een stroompaal gezocht zal moeten worden. De ontwikkeling van een 48 volt boordnet moet het mogelijk maken deze periode met de nodige dagen te verlengen. En dat ondanks het gebruik van verschillende elektrische apparaten. De keus voor 48 volt hangt samen met de verdere ontwikkeling van E-mobiliteit. Het zal straks ook zijn weg vinden in de camper.

Waterfilter

Knaus-Tabbert timmert niet alleen op het gebied van stroomvoorziening aan de weg. Met ingang van het nieuwe seizoen zijn alle campers en caravans van dit merk ook voorzien van een waterfilter. We schreven daar eerder over:
BWT is de afkorting voor Best Water Technology. Het is een compacte filter gemaakt door het gelijknamige bedrijf, dat is gespecialiseerd in het opslaan, zuiveren en filteren van water. Vanaf seizoen 2020 gaat het water in een kampeermiddel van Knaus-Tabbert door dit filter en is daarmee gegarandeerd schoon, zacht en heeft een aangename smaak. Bovendien bescherm je o.a. de koffiezetter meteen tegen kalkafzetting. Een neveneffect is dat er op het toilet en in de douche amper tot geen kalkvlekken meer zullen ontstaan. De nieuwe filter is ook op de oudere modellen te monteren.
Het hele artikel over het waterfilter lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant