Knaus 60 jaar

Knaus bestaat 60 jaar

Nieuws

Knaus viert zijn 60-jarig jubileum. Het merk bedankt op de eerste plaats zijn trouwe klanten én eert Helmut Knaus. Deze grondlegger ging 60 jaar geleden met de eerste caravan op vakantie. Het was een klein en rond exemplaar: het ‘Schwalbennest’.

Helmut Knaus bouwde zijn imperium

Het ontstaan van het merk is een succesverhaal vol innovatie. De in 1920 geboren architect Helmut Knaus zocht na de oorlog naar de vrijheid van het reizen. De tijd was gunstig en Helmut greep zijn kans. Als symbool van deze vrijheid tekende hij twee zwaluwen. Ze zijn nog steeds terug te zien in het logo. Helmut had de meest revolutionaire ideeën en Knaus groeide uit tot een van de meest succesvolle merken in Europa. Precies zoals de grondlegger dat wilde.

Knaus 60 jaar
Hoe het begon.

In 1960 kwam de eerste Knaus-caravan op de markt. Twee jaar later was de eerste Südwind een feit. Dat model is dit jaar precies 58 jaar ononderbroken op de markt. Elke generatie is de Südwind doorontwikkeld en beter dan zijn voorganger. Hij wint de klanten voor zich met een uitrusting die bij de tijd past en een ruime keus in indelingen. Al in 1962 vond Knaus dat elke koper de perfect passende caravan moest kunnen kopen.

Knaus 60 jaar

Passie, traditie en innovatie

Knaus 60 jaar

Knaus staat met 60 jaar ervaring voor een hoge kwaliteit. Een modern design en steeds weer goede ideeën vormen de basis. Zowel bij de campers als bij de caravans van dit merk. Van de VAN TI Plus met vierwielaandrijving tot de nieuwe Deseo met lichtgewicht chassis. Voor Knaus geldt nog steeds het uitgangspunt: vrijheid, die beweegt.

Naar de site van Knaus.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!