ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Kip is eerste caravan met energielabel
Kip is eerste caravan met energielabel
Caravans

Kip is eerste caravan met energielabel

  1. 14 juni 2019, 11:00
  2. 1 Reacties

Het energielabel met daarop kleuren en letters bestaat al een hele tijd voor o.a. huizen, koelkasten en auto’s. Voor caravans was er nog geen energielabel. De Kip Shelter is de eerste caravan die er een heeft gekregen. En ze zijn er trots op.

Label A natuurlijk

Je neemt een caravan en meet de bouwkundige opbouw. Je kijkt naar isolatie van vloeren, wanden en dak. Je let op de ventilatie en zie daar: ook aan een caravan kun je een energielabel hangen. De Shelter van Kip mag vanaf nu het hoge energielabel A voeren. En daar zijn ze natuurlijk echt wel trots op bij Kip. Grofweg is er een verdeling van weinig verbruik van energie (A) tot veel energieverbruik (G). Het zegt iets over hoe zuinig – in dit geval – het kampeermiddel is. Hoe hoger de score, hoe hoger het comfort en hoe lager de CO2-uitstoot. En dus hoe beter voor het milieu.

Kip energielabel

Milieubewust kamperen

Naast de gemeten variabelen uit het energielabel heeft de Kip Shelter extra eigenschappen die milieubesparend kamperen mogelijk maken, zoals het lage brandstofverbruik van het trekkend voertuig. Dit wordt gerealiseerd door het lichte gewicht van de Shelter (al vanaf 560 kg) en het aerodynamisch ontwerp met o.a. een lage hoogte (hefdak).

Naar de site van Kip

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    Peter - maandag 17 juni 2019 

    Geweldig! Wat een kampeerwagen! 🙂

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS