kindvriendelijke caravans

Kindvriendelijke caravans

Caravans

Caravans zijn populair bij jonge gezinnen. We zetten een aantal kindvriendelijke caravans voor je op een rij.

Adria

Adria Adora

Adria groeit met je kind mee tot en met zijn tienerperiode. Het Sloveense merk heeft namelijk als enige een tienercaravan. Twee ingangen en tussendeur zorgen voor een rustige vakantie. Je puberzoon of -dochter kan helemaal zijn of haar eigen gang gaan. Tot het zover is, zijn er maar liefst zeven kindvriendelijke indelingen om uit te kiezen. Van de compacte Aviva tot aan de ruime Alpina. Er is zo altijd een caravan die helemaal bij je past.

Bürstner

Bij Bürstner kun je kiezen uit acht verschillende indelingen met stapelbedden. Zowel bij de Premio-serie als bij de Averso-serie. Kleinste is de compacte Premio Life 490 TK, slechts 2,12 meter breed en 1200 kilo zwaar. Toch heeft hij tot aan zes slaapplaatsen te bieden. Grootste is de Averso 720 TK met een lengte van 9,47 meter en 2,5 meter breed. Hij heeft tot aan zeven slaapplaatsen.

Caravelair

Alba 426

De instapper Alba 426 is nieuw (foto). Op een opbouwlengte van 4,50 meter heeft hij tot aan zes slaapplaatsen in de aanbieding. De Antares 466, 476 en486 Family doen hun naam ook alle eer aan met tot zes slaapplaatsen. Compacte buitenmaten en toch genoeg slaapplekken voor het hele gezin.

Dethleffs

Dethleffs c'go up

Als je je als caravanbouwer een vriend van de familie noemt, is er zeker ook aan de kinderen gedacht. Zo hebben de nieuwe Dethleffs c’go-up modellen een hefbed boven de zithoek. Al dan niet in combinatie met stapelbedden. Prima geschikt voor het grotere gezin. De 465 KR en 525 KR hebben zes en zeven slaapplaatsen. Ze hebben veel bergruimte en een ruime laadcapaciteit. Alle bagage kan mee. Toch liever een stapelbed? Er zijn zes caravans uit vier verschillende series om uit te kiezen.

Eriba

Eriba Feeling slaaphefdak

Bij Eriba hebben ze wel iets heel speciaals voor kinderen. De Eriba Feeling heeft door zijn optionele slaaphefdak niet alleen extra slaapplaatsen, maar ook een speelzolder met een geweldig uitzicht. Daarbij heeft de Feeling niet alleen heel veel opbergruimte, hij heeft ook nog eens een aanzienlijk laadvermogen. Je kunt zonder problemen 510 kilo aan bagage meenemen. Wel zo handig als je met de kinderen op pad bent. Ook de Eriba Living mag zich kindvriendelijk noemen. In de Living 525 bijvoorbeeld heb je voorin een ruim queensbed voor pa en ma, de kinderen hebben hun eigen kinderkamer en slapen achterin in het stapelbed.

Hobby

Hobby Prestige 720 WLC

Kies op de site van Hobby voor caravans en vervolgens bij slaapkamerindeling voor kinderbedden. Je ziet dan achttien modellen onder elkaar staan. Dat begint bij  de compacte Ontour 470 KMF, met tot aan vijf slaapplaatsen. Het loopt door tot aan de ruime Premium 650 UFKe met tot aan zes slaapplaatsen. Helemaal nieuw is de Prestige 720 WLC (foto). Elke serie staat erbij en heeft een indeling met kinderbedden. Genoeg te kiezen dus.

Knaus

Knaus Sport 500 KD stapelbed

Kies je bij Knaus voor een model met stapelbed – elk model met de letter K in de type-aanduiding – dan zit er standaard een uitvalbescherming op. Afhankelijk van het model kan er optioneel een derde (stapel)bed bij worden geplaatst. Afhankelijk van de variant is het onderste bed omhoog te klappen; zo ontstaat extra bergruimte. Handige plek voor de kinderfietsjes bijvoorbeeld.

Sterckeman

Bij het zusje van Caravelair was er tot dit seizoen de Starlett 476 PE Kid’s. Lekker duidelijk. Er zijn nog drie modellen met stapelbedden. De 380 CE, 470 PE en 490 PE. Deze modellen zijn gelijk aan de modellen 386,466 en 486 van zusje Caravelair.

Tabbert

Geef bij Tabbert in dat je op zoek bent naar stapelbedden en er komen vijf modellen uit de bus. Vier keer in de stijlvolle Da Vinci serie, één keer de hippe en voordelige Pep (foto). Tussen de zes en acht slaapplaatsen en van 1700 kilo 2500 kilo maximaal gewicht.

Weinsberg

Weinsberg

Bij Weinsberg kun je kiezen voor het Cara-Kids pakket op je caravan (of camper). Je maakt er een kinderparadijs van met speciale usb-oplaadpunten bij het stapelbed en een bekerhouder met beker bij de dinette. Daar ook opbergvakken en -netten aan de gestoffeerde wand. Handig voor tekenspullen, spelletjes of wat dan ook. Het pakket is beschikbaar op onderstaande modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant