Kerstsfeer: Valkenburg en Aken

Uit tips

Valkenburg heeft het allemaal: kerstsfeer, een kerstparade en kerstmarkten in de mergelgrotten. En, niet onbelangrijk, een camperplaats op loopafstand. De Duitse stad Aken ligt ook nog eens om de hoek. Die pik je dus gewoon mee.

Kerstsfeer in Valkenburg

Wil je helemaal in kerstsfeer komen? Bezoek dan het Limburgse Valkenburg. Dé kerststad van Nederland. Wij reserveerden een plekje op camperplaats/camping Den Driesch. Die ligt bovenop de grot van de kerstmarkt. Je loopt er zo naartoe, al is de terugweg natuurlijk wel een klim. Wij bezochten de kerstmarkt in de mergelgrot en deden de Route Amuse. Kerststad Valkenburg is te bezoeken van 15 november 2019 tot en met 5 januari 2020. Kijk voor meer info op stadscamping Den Driesch.

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube kanaal te abonneren.

Bezoek aan Aken

De Duitse stad Aken ligt 25 kilometer vanaf Valkenburg. De kerstmarkt daar – rond de Dom en het stadhuis – moet je zeker even meepikken. De pleinen en straatjes vullen zich met lichtjes, kleuren, klanken en aangename geuren. Het aanbod in de vele kraampjes is zeer divers. Als je een liefhebber bent van kerstmarkten móet je Aken een keer hebben gezien. Wees gewaarschuwd: het kan er wel druk zijn. De kerstmarkt van Aken duurt van 22 november tot en met 23 december 2019. Op 24 december is de kerstmarkt gesloten. Ook Aken heeft een aantal camperplaatsen, waaronder deze.

kerstsfeer

Natuurlijk zijn er heel wat meer kerstmarkten die een bezoek waard zijn. Zo waren we zelf o.a. lichtjes kijken in Mainz. Over kerstsfeer gesproken: onze vriendinnen van Love2camp bezochten vorig jaar behalve Valkenburg en Aken ook de kerstmarkt van Keulen met de camper.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant