Kerstmarkt Mainz, een van de mooiste Weihnachtsmarkten

Onderweg
Vanaf 30 november twinkelen miljoenen kerstlichtjes boven het marktplein van de historische stad Mainz. Het marktplein met de duizend jaar oude Dom, de historische renaissancegevels en vakwerkhuizen vormt dan een prachtig decor voor een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland.

Mainz, lees ook ons verslag

Zowel binnen als buiten de dom worden sfeervolle concerten gegeven en in de winkel van het Gutenberg-Museum druk je je eigen kerstkaarten. <
Op de sfeervolle kerstmarkt vind je typische Mainzer specialiteiten als geroosterde amandelen, kaiserschmarren en gepofte kastanjes. De grote piramidevormige toren met kleurrijk houtsnijwerk is een beroemde blikvanger. Wat je ook gezien moet hebben is de levensgrote kerststal voor de Gotthard Kapel. Midden op het plein staat een klein dorpje, opgetrokken uit gezellige kersthuisjes van grote wijnvaten. Hier genieten bezoekers rond een knisperend kampvuur van glühwein en warme reibekuchen.
Meerdere kerstmarkten in Mainz
In Mainz vind je ook nog vier kleinere kerstmarkten die je tegenkomt tijdens een mooie wandeltocht door de oude binnenstad vol schilderachtige straatjes en gezellige wijnbarretjes. Overal zie je marktkramen die uitpuilen met snuisterijen als handgemaakt speelgoed, adventskransen, kerstboomdecoraties, keramiek, kaarsen en nog veel meer.
Informatie
De openingstijden van de vijf kerstmarkten zijn:

  • Van 30 november t/m 23 december 2017
  • Zondag tot donderdag: van 11:00 tot 20:30
  • Vrijdag en zaterdag: van 11:00 tot 21:00

Meer informatie vind je op www.mainz.de.
Mainz: drieënhalf uur met de auto
Met de auto ben je er zo, het ligt op ongeveer drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In deze hoofdstad van het grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Bezoekers uit de hele wereld zijn hier van harte welkom. Levensvreugde en een cultuur van 2000 jaar vormen de belangrijkste elementen van de hoofdstad van Rheinland-Pfalz, het land van duizend heuvels. Meer informatie vind je op www.mainz-rheinhessen.nl.
We waren zelf  natuurlijk ook nieuwsgierig. Hier lees je ons eigen verhaal.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant