Kerstmarkt Dortmund.

Nieuws

Het is best een bijzondere kerstmarkt, de kerstmarkt in Dortmund. Men zegt dat het de grootste is van Duitsland. Wij hebben ze niet allemaal gezien, dus we kunnen er eigenlijk niet over oordelen. Leuk is het wel, het oude stadscentrum omsluit via diverse pleinen en lanen de kerstmarkt die je zo door een groot gedeelte van de binnenstad van Dortmund voert.

Op de zaterdag dat wij er waren was het er druk, zwart van de mensen is een understatement. We hoorden op verschillende plaatsen onze moedertaal, Nederlanders kennen deze kerstmarkt kennelijk ook.

Er is een camperplaats in Dortmund, men zegt dat je met een halte van de metro bij het centrum bent, wij waren bij deze gelegenheid met een buscamper, die parkeerden wij gewoon vlak naast het centrum. Zonder geluk vaart niemand wel…

Eenmaal in het centrum is de kerstmarkt frivoler dan die we rond het CentrO tegen kwamen. Meer vrijheid van stands denken wij. Deze kent wel een iets hoger aantal terugkerende stallen met dezelfde waar. De wandeling is leuk, het centrum is toch anders en vrijer dan een wandeling in een “Mall” als dat van Oberhausen.

Al met al, je moet er iets voor over hebben, maar ben je in de gelegenheid zou ik Dortmund zeker niet overslaan.

Dortmund-2014-Kerstmarkt-Campingtrend

Plaats en tijd

Van 20 november tot 30 december 2014
Maandag – donderdag 10.00 – 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag 10.00 – 22.00 uur
Zondag 12.00 – 21.00 uur

Zondag 23 november 2014 gesloten (Totensonntag).
Woesndag 24 december 2014 open van 10.00 – 14.00 uur, donderdag 25 december gesloten.
Vrijdag 26 december 2014 open van 12.00 – 21.00 uur

Adres: Hansaplatz, Petri Kirchplatz, Platz von Netanya, Platz von Leedz, Reinoldi Nordseite, Willy-Brandt-Platz, Reinoldi Kirchplatz, Klepping Strasse.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant