ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Ken jij de voorwaarden van je camperverzekering?
Ken jij de voorwaarden van je camperverzekering?
Advertorial

Ken jij de voorwaarden van je camperverzekering?

 1. 7 september 2017, 17:00
 2. 0 Reacties

“We zijn er bijna” is elke keer weer genieten. Leerzaam is het echter ook. Weet jij bijvoorbeeld wat er in de voorwaarden van jouw verzekering staat aangaande vervangend vervoer?

Vervangende camper of vervangend vervoer?

Een deelnemer aan dit legendarische programma kwam daar pas nog op een vervelende manier achter. Namelijk op het moment dat hij pech had en de hulp inriep van zijn camperverzekering. Wat bleek? Hij had niet zoals gedacht recht op een vervangende camper. Hij had slechts recht op vervangend vervoer. En dat is, als je onderweg bent met je camper en al je spullen, een wereld van verschil. Er komt geen camper waarin je je spullen kunt overladen en waarmee je de reis kunt voortzetten. Je krijgt een auto, waarin een deel van je spullen past en waarmee je naar huis kunt rijden. Helaas overkomt het meer camperaars. Ze lezen de voorwaarden pas als ze ergens stil zijn gevallen en komen dan soms voor onaangename verrassingen te staan.

Het verschil tussen appels, peren en Aveco Verzekeringen

Het is allemaal wel verklaarbaar. We hebben al heel lang dezelfde verzekering en gaan ervan uit dat die alles wel dekt. Of we hebben de “ons kan niks gebeuren”-insteek. Of we nemen een nieuwe verzekering en vergelijken alleen het bedrag onder de streep. We kiezen natuurlijk de goedkoopste. Het zal toch wel allemaal hetzelfde zijn? Nou nee. Dat is het zeker niet. Het is slim om behalve de prijs (want niemand wil te veel betalen) ook de voorwaarden te vergelijken. Anders vergelijk je appels met peren en heb je wel een verzekering maar niet de juiste. Die met net wel die vervangende camper dus. Bij Aveco zetten ze net een stapje meer om je te helpen als je met je camper onderweg stilvalt.

Aveco 2017.9

Eigen garage

Na een pechmelding komt de hulpverlening meteen op gang. Als het even kan op locatie. Kan dat niet, bijvoorbeeld in Frankrijk langs de weg is dat verboden, of kan je camper niet op locatie worden gerepareerd, dan volgt het afslepen naar een garage. De klant mag daarbij zelf bepalen of dat de dichtstbijzijnde is of een merkgarage van bijvoorbeeld Fiat of Ford. Lukt het niet om de camper binnen twee werkdagen te repareren, bijvoorbeeld omdat het benodigde onderdeel er niet is, dan heb je recht op een vervangende camper. Geen auto, maar een camper dus. En dat voor de duur van maximaal 30 dagen.

Eigen camper

Anders dan andere maatschappijen is Aveco daarbij niet afhankelijk van buitenlandse verhuurbedrijven. Die in het hoogseizoen in toeristische gebieden natuurlijk geen enkele camper meer beschikbaar hebben. Het alternatief is dan vaak alsnog een personenauto. Want dat is tenslotte vervangend vervoer.
Aveco stuurt vanuit Nederland een camper. Je kunt dan je geplande reis met die camper voortzetten. En ondertussen zorgt Aveco ervoor dat het weer goed komt met je eigen camper. Die kan namelijk in de tussentijd worden gerepareerd.

Ons advies: kijk zeker naar de prijs, maar vergelijk ook de voorwaarden. Voorkom vervelende verrassingen onderweg.

www.avecoverzekeringen.nl

Aveco

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Advertorial, Campers NIEUWS

Speciale Cargo-Line van de VanTourer
Campers

Speciale Cargo-Line van de VanTourer

In januari op de CMT voor het eerst te zien: de Cargo-Line van de buscamper VanTourer. EC (Eurocaravaning) zet hem meteen als 540, 600 en 600L in de schijnwerpers. Oranje lijnen aan de buitenkant…

 1. 13 december 2017, 11:00
 2. 0 Reacties
DFSK C35 als basis voor minicamper
Campers

DFSK C35 als basis voor minicamper

Bij CustomCamp in Hengelo bouwen ze momenteel een mini-camper met de DFSK C35 als basis. De wat? Te koop als besteller en met dubbele cabine, een heel laag eigen gewicht en als je wilt…

 1. 10 december 2017, 11:00
 2. 0 Reacties
Womondo Wave op Opel Vivaro
Campers

Womondo Wave op Opel Vivaro

Womondo kenden we al van de modellen als de Momento en Primo. Basis is dan de Opel Movano. Nieuw is de Wave, hij heeft de kleinere Opel Vivaro als basis. Hefdak, verkrijgbaar in twee…

 1. 6 december 2017, 11:00
 2. 0 Reacties
1e Hymer Camper Fandag 2018
Campers Campers

1e Hymer Camper Fandag 2018

De allereerste Hymer Camper Fandag gaat plaatsvinden op zaterdag 14 april 2018. Place to be is Camperpark N205 in het Noordhollandse Vijfhuizen. Er zijn al ruim 80 aanmeldingen, dus bijna vol.  Fandag: 100 Hymers…

 1. 4 december 2017, 17:00
 2. 0 Reacties
All Inclusive actiemodellen bij Chausson
Campers

All Inclusive actiemodellen bij Chausson

Behalve een nieuwe indeling voor de buscamper Twist 584 bij Chausson zes actiemodellen bij de halfintegralen. Zowel de Flash als de Welcome hebben als All Inclusive aan de buiten- en binnenkant een afwijkend kleurtje….

 1. 2 december 2017, 17:00
 2. 0 Reacties