KCJ 2019

KCJ 2019 trekt bijna 50.000 bezoekers

Nieuws

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs trok dit jaar bijna 50.000 bezoekers. Dat is een heel mooie 33,6 procent meer dan in 2018. Kamperen is populairder dan ooit.

KCJ 2019 was een feestje

De 48.276-ste bezoeker liep op zondag door het poortje. Daarmee gaat editie 2019 de boeken in als de meest succesvolle van de laatste tien jaar. “Kamperen is populairder dan ooit en dat zien we ook terug in het aantal bezoekers”, aldus Judith Röling, beursmanager van het grootste kampeerevent van Nederland. Bezoekers zagen op de KCJ 2019 tientallen primeurs en konden deelnemen aan tal van workshops en presentaties. Ook voor beginnende camperaars. Want het aantal kampeerauto’s in ons land zit fors in de lift.

Nederland kampeerland

“In totaal rijden er in Nederland nu zo’n 130.000 campers rond, meer dan een verdubbeling in 10 jaar”, aldus Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie. Ook de verkoop van nieuwe caravans zit in de lift: alleen al in de maand september werden er 15 procent meer verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. Daarmee steeg het aantal kampeermiddelen naar een nieuw Nederlands record: 555.789 caravans en campers. Nederland is een écht kampeerland: ruim 66 procent van de Nederlanders heeft wel eens gekampeerd, zo blijkt uit onderzoek. De ANWB becijferde dat ons land inmiddels 3,5 miljoen actieve kampeerders telt.

Oktober kampeermaand

De kampeerhype gaat deze maand door, want oktober is kampeermaand bij de dealers, die deze maand soms zelfs op zondag geopend zijn. Kijk op camp-to-go.nl voor een overzicht van alle dealers in Nederland.

De KCJ 2019 nog eens van het begin tot het einde meemaken? Bekijk dan hier onze KCJ liveshows die we er dagelijks maakten. Dan zie je alles en bent helemaal bij.Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant