Heubachtal

Kamperen in de lucht in het Heubachtal

Uit tips

Zoek je een bijzondere overnachtingsplek en heb je geen last van hoogtevrees? Denk dan eens aan kamperen in een tent op 30 meter hoogte. In het Duitse Heubachtal hangt hij klaar.

Heubachtal bij Schitlach

Het Heubachtal – dat ligt boven Augsburg in het Zwarte Woud – heeft een wel heel bijzondere kampeerplek voor je in petto. Je kunt er namelijk kamperen in een hangende tent. Die hangt op 30 meter hoogte boven de boomtoppen. Je slaapt er letterlijk in een hemelbed. De tent hangt veilig aan een dikke staalkabel en er passen twee personen met hun slaapzak in.

Heubachtal

Dezelfde dikke staalkabel is overdag in gebruik als Hirschgrund Zipline. Wie durft kan hieraan van berg naar berg suizen. Natuurlijk krijg je voor de overnachting uitvoerig uitleg en instructies. Er zijn begrijpelijkerwijs de nodige veiligheidssystemen. Maar voor wie in is voor een avontuurlijke nacht op hoogte is dit genieten geblazen.

Naturträume nodigt je uit

De organisatie achter deze overnachtingsvorm heet Naturträume. Ze verzorgen al sinds 2007 overnachtingen op bijzondere plekken in de natuur. Zoals dus deze hangtent. Je parkeert de auto in de buurt van de tent. Het pad naar de tent is niet openbaar. Onder de tent staat een soort steiger, een houten hut en een toilethuisje. Bij de overnachting krijg je een mand vol lokale lekkernijen voor het avondeten en het ontbijt. Spannend overnachten in het Heubachtal iets voor jou? Kijk dan voor meer informatie op onderstaande site.

Meer informatie: www.naturtraeume.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!