kamperen in de kou

Kamperen in de kou?

Love2camp

Wij, Love2camp’ers Martine en Marije, zijn gek op kamperen. Echt waar! Niet voor niets hebben we een blog over kamperen. Nu het kampeerseizoen met Pasen straks echt begint, kunnen we – hóp – naar de camping. Of toch niet? Marije vertelt waarom we toch liever op wat aangenamer weer wachten.
Kamperen is ons met de paplepel ingegoten. Als kind gingen ik vaak kamperen. Geen idee of mijn broertje, zusje en ik het ooit koud hebben gehad of überhaupt iets van het weer hebben gemerkt. Eerlijk gezegd denk ik van niet. Maar nu, met twee kinderen en een fijn huis mét cv, ervaren mijn vriend en ik kamperen soms als een Noordpool-expeditie.
Kamperen in de kou - love2camp
Het zit zo: we zijn echte mooi-weerkampeerders. Geef ons zon, een temperatuur van 20+ graden en we zijn gelukkig. Helaas zijn we – vooral in Nederland – niet altijd even lucky. Neem bijvoorbeeld onze meivakantie in 2016. Net voor Koningsdag zat ik úren op Weeronline om te checken waar het weer in de week erna het beste was. Een uurtje of vijf rijden was geen probleem. Maar wat bleek? In Zuid-Limburg zou het heerlijk weer worden. Op naar camping Oriental tussen Valkenburg en Maastricht dus.
De tent opzetten ging nog nét, maar daarna was het twee dagen keiharde regen. En die regen bracht modder met zich mee. Natuurlijk maakten we het gezellig en hadden we het die dagen heus wel leuk, maar die troep die het weer met zich meebracht! Al onze kleding zat al snel onder de modder. En toen we de camping ontvluchtten door een dagje naar Maastricht te gaan, vond ik het een behoorlijke opgave om de gezellige kroeg en daarna de warme bus te verruilen voor onze vouwwagen waar het koud en nat was.
kamperen in de kou - love2camp
Maar na twee dagen ging de zon voorzichtig schijnen. Ik gooide al onze bemodderde kleding in de wasmachine en droger van de camping en vond het nog nooit zo heerlijk om een schoon wasje weer op te vouwen. We verplaatsten onze campingtafel naar buiten, gooiden de fleecedekentjes van ons af en genoten van het feit dat we lekker aan het kamperen waren.
Kamperen in de kou - love2camp
En het jaar erna? Toen zag Zuid-Limburg er in de meivakantie weer prima uit. Tot een paar dagen voor vertrek… Dus raceten we de dag voor de vakantie nog naar de Hornbach voor een elektrisch kacheltje. En guess what? Het was koud en af en toe regende het, maar we hadden een heerlijke vakantie! Maar als we mogen kiezen…? Dan wordt het toch echt droog weer met zon!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant