Loch ness

Kamperen in de Highlands: Inverness en Loch Ness

Onderweg

Natuursnuiver en whiskyliefhebber? Buitenfan en dol op adembenemende landschappen? Op zoek naar outdooractiviteiten? Maak dan kennis met het Schotse buitenleven en bezoek Inverness en Loch Ness.

Wild kamperen mag in Schotland

Er is volop keus uit campings en vakantieparken, maar je mag in Schotland ook wild kamperen. De enige regel is dat kampeerders zich gedragen. Je maakt dus geen rotzooi en laat geen troep achter. Volgens de wet is het toegestaan om ergens één tot drie nachten te verblijven. Informeel kamperen noemen ze dat. Bedenk dat wie deze gastvrijheid misbruikt het voor de volgende kampeerders kan verpesten. Op de site VisitBritain staat een geweldige route om Inverness en Loch Ness per auto te verkennen. Je kunt in plaats van de hoteltips natuurlijk ook je tentje opslaan.
Loch ness

Inverness

Hier zijn mogelijkheden genoeg. Kom bijvoorbeeld met je eigen camper of huur er ter plekke eentje. Op veel campings kun je in een stacaravan of huisje verblijven. Zo kun je glamping in de praktijk brengen in wigwams, yurts en pods. Helemaal nieuw is bijvoorbeeld de camping Loch Ness Shores. Gelegen aan de oever zijn er op deze vijfsterrencamping o.a. mogelijkheden om te kayakken of een boot te huren. Deze camping is het hele jaar geopend.
loch ness
Kom je met de eigen camper of caravan, dan is Torvean Caravan Park een mooie plek. Deze kleine camping (vijftig plaatsen met zes stacaravans voor de verhuur) is gelegen aan de oevers van het Caledonian Canal. De camping is open van maart tot oktober. Een prima uitvalsbasis om de hoofdstad van de Highlands – Inverness – te bezoeken. Restaurants, pubs en festivals in overvloed. Wandelen of een cruise, een bezoek aan de Botanische tuinen of een museum; het ligt allemaal binnen handbereik.

Loch Ness

Op zo’n vijftien minuten lopen van Loch Ness ligt familiecamping Loch Ness Bay Hut. De 25 plekken op de camping zijn 100 vierkante meter groot en voorzien van stroom en water. Het sanitair is modern en de wifi gratis. Er zijn restaurants en cafés op loopafstand en winkels op een halve mijl (0,8 km). Urquhart Castle en het beroemde Loch Ness Exhibition Centre zijn te vinden op 20 wandelminuten van de camping.
Loch ness
Ga voor alle informatie en heel veel tips over een bezoek aan Inverness en Loch Ness naar visitbritain.com

 
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant