ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Kampeervakantie: 7 adviezen voor een goede voorbereiding
Kampeervakantie: 7 adviezen voor een goede voorbereiding
Accessoires

Kampeervakantie: 7 adviezen voor een goede voorbereiding

 1. 7 mei 2017, 11:00
 2. 0 Reacties

Isabella heeft 2×7 adviezen voor je: voor een heerlijk lange kampeervakantie én om heerlijk rond te reizen. Want een vakantie kun je niet overdoen. Je krijg je geld en tijd niet terug. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk.

7 adviezen voor een heerlijk lange kampeervakantie:

 1. Wees op alle soorten weer voorbereid. Gebruik een stormset met stormbanden op de hoekpunten van de voortent en sterke haringen.
 2. Zorg voor de juiste ondergrond in de tent om de voortent tegen modder te beschermen en voor een isolerende, vaste en vlakke vloer met een mooie finish (bijv. Ground Cover, Comfort Carpet en Isabella Floor).
 3. Span de voortent goed af. De tent staat niet alleen mooier, maar je voorkomt ook waterzakken in het dak. De voortent gaat zo langer mee en je voorkomt plooien in het tentdoek die in de wind gaan flapperen. Goed afspannen doe je bijv. met behulp van de Hercules Triple.
 4. Zorg voor prettige verlichting voor de donkere avonden. Handig is ook als de lichtbron aan de tentstok kan worden geklikt, zoals de Triplight en Clicklightkampeervakantie
 5. Maak je voortent stabieler. Gebruik extra sterke en stabiele stokken en plaats een “Stabilo” of houten plaat onder de voortentstokken om te voorkomen dat ze bij het opspannen in de grond zakken.
 6. Gebruik de regelsnoeren voor de juiste afstand tot de grond. De afstand vanaf het bevestigingspunt van de band aan de tent tot aan de grond moet ca. 7-14 cm zijn.
 7. Gebruik lange haringen. Wanneer je de voortent voor langere tijd opzet, raden wij aan om voor de hele voortent haringen van 30 cm te gebruiken.

7 adviezen om heerlijk rond te reizen:

 1. Kies voor de ultralichte en sterke CarbonX-glasvezelstokken. Deze zijn niet alleen bijzonder geschikt om steeds weer op te zetten en af te breken, maar ook voor kamperen aan het strand.
 2. Gebruik Aquatex-impregnering voor de tentrail, dan geleid je de voortent makkelijker  door de caravanrail.
 3. Gebruik Ground Cover onder de slikranden om het schoonmaken van de tent makkelijker te maken.
 4. Zorg voor bescherming tegen zowel zon als wind. Wanneer je naar de Middellandse Zee gaat, zijn een luifel en windscherm voldoende. Dat geldt echter niet voor Noord-Europa of de bergen.
 5. Neem kampeermeubilair mee, dat zo min mogelijk ruimte inneemt.
 6. Span de voortent goed af. De voortent ziet er niet alleen mooier uit, maar je voorkomt ook waterzakken in het dak. De voortent gaat zo langer mee en je voorkomt plooien in het tentdoek die in de wind gaan flapperen. Goed afspannen doe je bijv. met behulp van de Hercules Triple.
 7. Houd de insecten weg. Koop een voortent met ventilatiegaas in beide zijkanten en neem een insectenwerende deken mee voor de zwoele zomeravonden voor de voortent.
VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Accessoires, Uitrusting, Uncategorized NIEUWS