vakantieplannen coronaregels

Vakantieplannen en coronaregels? Zo plan je gemakkelijk je reis

Nieuws

Je wilt vakantieplannen maken? De site Re-open Europe – compleet met app – zet alle coronaregels voor je op een rij. Handig: vul het land van herkomst, bestemming en de doorreislanden in en je hebt alles compleet.

Natuurlijk kun je op de site reisadviezen van de overheid kijken. Je ziet dan per land de kleurcode en de geldende regels. Gemakkelijker is echter de site Re-open Europe. Hier kun je namelijk de geplande reis ingeven. Vervolgens zie je per land wat je nodig hebt en wat de actuele coronaregels zijn. Zowel voor je verblijf, als voor het doorreizen van een land. Per land zie je waar je als toerist mee te maken krijgt. Zoals of er quarantaine- en testvereisten voor reizigers zijn. Ook worden per land mobiele tracerings- en waarschuwingsapps voor het coronavirus genoemd. Dat helpt bij het vakantieplannen maken en voorkomt dat je door onwetendheid in de problemen komt.  

coronaregels
De overzichtelijke kaart op de Re-open Europe site.

Vakantieplannen: je reis ingeven en je hebt meteen alle informatie

De site werkt met de bekende kleuren rood, geel en groen. Het Verenigd Koninkrijk en Rusland staan op grijs. Deze landen doen niet mee of er zijn geen gegevens van bekend. Wie een reis plant, geeft het land van herkomst en bestemming aan. Vervolgens kun je de landen opgeven waar je doorheen komt. In het onderstaand voorbeeld willen we van Nederland naar het Gardameer reizen, naar Italië dus. We geven Nederland en Italië in en vervolgens Duitsland en Oostenrijk. Dat zijn de landen waar we doorheen rijden. En zie: alle informatie op een rij.

Vakantieplannen coronaregels per land
We willen naar het Gardameer. Dus geven we deze landen in.

Je krijgt duidelijk antwoord op de vraag wat de coronaregels zijn in het betreffende land. En je ziet of je een land mag doorreizen. De vraag ‘Mag ik dit land doorreizen?’ levert bij Duitsland (vandaag 30 mei) het antwoord gedeeltelijk op. Bij Oostenrijk staat ‘ja’.

vakantieplannen coronaregels
Duitsland.
vakantieplannen
Oostenrijk.

Bij de landen staat overigens veel meer tekst dan we hierboven laten zien. Wie deze site en de bijbehorende app bij het maken van zijn vakantieplannen gebruikt, is altijd op de hoogte van de actuele coronaregels per land.

Naar de site Re-open Europe.

Liever nog vakantie in eigen land? Wat dacht je van Friesland? Of een camping op Texel? Zeeuws-Vlaanderen kan natuurlijk ook.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!