ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Kampeerhal Roden op plek oude Vrijbuiter
Kampeerhal Roden op plek oude Vrijbuiter
Nieuws

Kampeerhal Roden op plek oude Vrijbuiter

  1. 13 november 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Er komt een nieuwe kampeerwinkel in het oude pand van de Vrijbuiter. Na de stormloop tijdens de magazijnverkoop was de conclusie dat er nog voldoende klanten zijn. Al snel waren er plannen om opnieuw te beginnen. Kampeerhal Roden gaat op 30 maart 2019 open.

Het werd stil in Roden

De nieuwe kampeerwinkel is een initiatief van Are van der Veen en Gerard Kremer, de voormalig eigenaren van de Vrijbuiter. Die is naar hun overtuiging levensvatbaar, want de oude winkel trok genoeg klanten. Ze worden bij de nieuwe start gesteund door zeven lokale ondernemers, de provincie, de gemeente, het MKB-fonds en een lening van de bank. Het is de bedoeling dat minstens tien oud-medewerkers van de Vrijbuiter weer aan de slag kunnen.

De reacties zijn positief. De aanblik van de lege hal doet namelijk pijn. Met het sluiten van de Vrijbuiter werd het stil in het gebied rond de oude kampeerwinkel. De gemeente vreesde verpaupering als het enorme pand te lang leeg zou blijven staan. Daardoor én vanwege het herstel van de werkgelegenheid ziet de gemeente rechtvaardiging voor het financieel bijspringen, aldus de wethouder. Het plan is dat gemeente en overheid in vijf jaar tijd het geleende geld met rente weer terug zullen hebben. Harm Jan Poel en Richard Kremer krijgen de leiding in handen en gaan er volgend jaar voor zorgen dat het vakantiegevoel terugkomt in Roden.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS