kcj 2020

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 afgelast

Nieuws

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 is afgelast. De KCI heeft dit besluit ‘op goede gronden genomen’. Een en ander in goed overleg met de Jaarbeurs in Utrecht.

Begrijpelijk besluit

De brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI) is de opdrachtgever van de beurs. Importeurs, fabrikanten en toeleveranciers van de kampeerbranche zijn hierin vertegenwoordigd. De beurs zou dit najaar voor de 56e keer plaatsvinden. Helaas maakt de situatie rond het coronavirus het onmogelijk dat de beurs doorgaat. De grootste kampeerbeurs van Nederland slaat dus een jaartje over.

“Dat is natuurlijk een moeilijk besluit en als brancheorganisatie hebben we die beslissing met pijn in ons hart moeten nemen”, stelt KCI-voorzitter Leo Diepemaat. “Het uitgangspunt van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs – en daarmee ook het succes van de beurs – is altijd geweest dat we met dit landelijke kampeerevent een goede sfeer en beleving willen neerzetten die bij kamperen als lifestyle past én dat we kampeerders en geïnteresseerden een goede afspiegeling willen bieden van kampeermiddelen, toebehoren en accessoires. Met de kennis van nu is die garantie niet te geven”, aldus Diepemaat.

Kamperen populairder dan ooit

Deze beslissing is vooral jammer omdat de populariteit van kamperen in de afgelopen jaren explosief is gegroeid. Kamperen krijgt juist door de coronacrisis een extra boost. Want het is dé coronaproof vakantievorm. “Daarom is het extra zuur dat we als bestuur de beslissing hebben moeten nemen om het grootste kampeerevent van Nederland niet te laten plaatsvinden”, vervolgt Leo Diepemaat. “Daarbij komt dat het organiseren van zo’n grootscheeps landelijk kampeerevent een lange voorbereidingstijd nodig heeft. De beslissing van wel of niet doorgaan hebben we daardoor helaas niet langer kunnen uitstellen. En dat doet pijn”, stelt Diepemaat nogmaals. “Zeker als je weet dat de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een recordaantal van bijna 50.000 bezoekers trok.”

Alternatieve campagne in het najaar

Toch zit de brancheorganisatie niet stil. Diepemaat: “Als alternatief focussen we nu samen met de Jaarbeurs en exposanten-stakeholders op een alternatieve campagne in de nazomer/najaar van 2020. Want kamperen is populairder dan ooit en dat blijven we met heel de branche actief uitdragen. En natuurlijk maken we volgend jaar een grote comeback met Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2021!”

Naar de site van de KCI.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant