ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Kabe: vertrouwen in toekomst
Kabe: vertrouwen in toekomst
Caravans

Kabe: vertrouwen in toekomst

  1. 26 april 2015, 0:00
  2. 0 Reacties

Het waren roerige tijden in Scandinavië. Solifer kwam onder de paraplu van Hymer. De Mobile Living Group, importeur/distributeur/dealer van onder andere dit merk vroeg het eigen faillissement aan. Polar ging zelfstandig verder. Ook Kabe laat nu weten dat het met vertrouwen naar de toekomst kijkt.

Solifer

Solifer is geen zelfstandig merk meer. Eerst kwam het nieuws dat caravans van dit merk niet meer in ons land verkocht zouden worden. Ze kwamen alleen nog in Scandinavië zelf op de markt. De nieuw Solifer 2.0, zoals ze werden genoemd, komen vanaf maart vorig jaar uit de Hymer-fabriek. Het zijn omgestickerde Hymers, Eriba’s en Münsterlands die alleen in Scandinavië zelf onder de naam Solifer op de markt komen. Solifer (dat niet onder de Hymer-groep valt) verkoopt dus geen eigen campers of caravans meer.

Solifer caravan 2015

Polar

Met het failliet gaan van de Mobil Living Group kwam het Zweedse merk Polar weer helemaal op eigen benen te staan. Ze gaan daar gewoon verder met wat ze al deden: winterharde topklasse caravans en campers bouwen voor de klant die het beste van het beste wil. Polarklanten hebben veel waardering voor dit merk, dat ook een enorme liefhebberswaarde heeft. De noord Zweedse fabriek gooit zich met nog meer passie op de productie, marketing en verkoop.

Polar Caravan 2015

Kabe

Kabe, dat andere Zweedse merk,  publiceerde deze maand het jaarverslag over 2014. Het geeft aan dat de marktprijzen zich inmiddels hebben gestabiliseerd. Die stonden vorig jaar onder druk doordat er bij de concurrenten grote voorraden onverkochte caravans stonden. Deze werden met hoge kortingen verkocht waardoor de markt van slag raakte. Inmiddels is dit achter de rug en zijn de voorraden bij de fabrieken en dealers weer op een normaal niveau. Daarmee zullen de prijzen zich verder stabiliseren, kijkt het bedrijf weer met veel vertrouwen naar de toekomst en zal men zich inzetten om de dienstverlening naar klanten nog verder te verbeteren.

Kabe 2015

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS