Royal

Kabe Royal nu ook op Mercedes

Advertorial v

De halfintegraal Kabe Royal krijgt de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. De Royal is er in twee lengtes en zeven verschillende indelingen.

Royal laat de klant kiezen

Al eerder maakte Kabe voor zijn integraalmodellen de overstap naar de Sprinter. De Crown en Imperial staan vanaf vorig seizoen op de Mercedes. Nu volgt de halfintegraal Royal. Wie kiest voor de Royal op Sprinter krijgt standaard de zwaarst mogelijke motor met 170 pk en de automatische versnellingsbak. Ook het spraakgestuurde MBUX infotainmentsysteem met 10,25 inch monitor en een aantal assist-systemen zijn standaard. De Royal komt er als 780 in vijf verschillende uitvoeringen. En als 880 in twee verschillende uitvoeringen.

Met het Mercedes Comfort-pakket koop je nog een paar extra’s. Zoals een cruise control die ook op de afstand let. En met het Design-pakket doe je daar nog zaken als een verchroomde grill en lichtmetalen wielen bovenop. Wat de passieve veiligheid betreft komt er bij Kabe nog een niveau bij. Zo zijn accu’s en watertanks voortaan beveiligd door een stalen frame. Die blijven zo bij een ongeluk op hun plek. De Royal heeft voorwielaandrijving en een verlaagd AL-KO chassis. Uiteraard is de Royal winterhard, het is tenslotte een Kabe. De verwarming is in twee temperatuurzones in te stellen.

Kabe

Als 780 en 880

Van de 7,75 meter lange Royal 780 komen vijf verschillende indelingen beschikbaar. De 8,78 lange 880 is er in twee varianten. Heeft het model een x in de naam, dan is er sprake van een crossover. Die heeft behalve het bed achterin een hefbed boven de zithoek voorin. Van de L-vormige bank van de zithoek is nog een eenpersoonsbed te maken. Je kunt zo met maximaal vijf personen in de Royal slapen. Een vijfde zitplaats met gordel is optioneel verkrijgbaar. Voor het gewicht hoef je het niet te laten. Je hebt voor de Royal in ieder geval een C1-rijbewijs nodig.

Naar de site van Kabe.

Basis: Mercedes Sprinter 417 CDI, 177 pk
Afmetingen (lbh): 7745–8780/2464/3050 millimeter
Maximaal gewicht: 4,5-5 ton
Zit-/slaapplaatsen: 4, optioneel 5 /2 tot 5
Prijs: vanaf 140.175 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!