California 30 years

Jubileummodel VW California 30 years

Campers

We schreven het al eerder: de VW California viert zijn 30ste verjaardag. Natuurlijk kan een jubileummodel dan niet uitblijven. Hij heet ‘California 30 years’ en er worden er precies 999 van gemaakt. Vanaf 2 augustus kun je hem bestellen. 

Gelimiteerd en genummerd

VW maakt er een multifunctionele bus van. Niet alleen kamperen, maar ook een veelzijdige bus met hefdak die je zowat overal voor kunt gebruiken. De 30 years komt als speciale uitvoering in het rijtje van de Freestyle (2002), de NoLimit (2007) en de Generation (2013). Dat blijken inmiddels gewaardeerde liefhebbersuitvoeringen die uiterst waardevast blijven. De 30 years heeft dat ook in zich. Elk exemplaar heeft twee typeplaatjes met daarop het unieke productienummer. Het hefdak maakt deze uitvoering herkenbaar door de kleur Reflexsilber metallic of Indiumgrau metallic.
California 30 years interieur
De spiegels hebben dezelfde kleur, de deurstijlen zijn zwart. Ook speciale velgen laten hem opvallen, de 17 inch Cascaval-velg is zilver of antraciet. Binnen zien we het nieuwe meubeldecor Bright Wood. Ook heeft hij een lichtplan met de naam Camper. Led-verlichting in het dak, de achterklep en de keukenkasten. Achteraan zien we een aansluiting voor een buitendouche. Ook een standkachel is standaard. Handig is dat ook het hefdak de warmte meekrijgt en dat de verwarming in te stellen is met een tijdschakelaar. Dubbel glas is als optie verkrijgbaar.

CaliforniaTwee pakketten

De California is uit te rusten met twee pakketten. Het ‘Drive Assist’ en ‘Tour- pakket. In dat laatste een verhoogd ligcomfort, een magneetlamp en een afneembare trekhaak. In het eerste led-koplampen met wis-was installatie, led-achteruitrijlampen, Park Pilote (optische en akoestische parkeerhulp), Side Assist (om niet van je rijbaan af te wijken), tempomat en elektrisch verstelbare en te verwarmen buitenspiegels. Ook het zogenaamde ‘Licht & Sicht pakket’-krijg je erbij. Regensensor, dimmende binnenspiegel, automatisch aangaan van de verlichting bij invallende duisternis en meer.
Vanaf 2 augustus is hij te bestellen. Duitse prijs – dus exclusief onze bpm – is € 57.322,-. Daarvoor krijg je dan de 75 kW TDI. De klant krijgt hiermee 20% korting op een vergelijkbaar uitgevoerde California. Natuurlijk voor het eerst te zien op de Caravan Salon van Düsseldorf.
www.volkswagencampers.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant