Joyne 2e aanbieder satelliet-tv van NL

Nieuws

Voor iedereen die tv kijkt via de satelliet: het bedrijf Joyne lijkt definitief de tweede aanbieder van Nederland te gaan worden en daarmee komt er een concurrent voor CanalDigitaal. Joyne wil 12 juli starten.

Joyne via Eutelsat

Vanaf 12 juli moet Joyne met een zenderaanbod in de lucht zijn. Je moet dan in ieder geval kunnen kijken naar NPO, RTL en SBS Broadcasting. Het bedrijft heeft ook overeenkomsten met Discovery Networks Benelux en Fox Sports. Over prijzen en abonnementsvormen doet het bedrijf nog geen mededelingen. Het gaat zijn zenderaanbod in eigen beheer via de satelliet uitzenden. Daarvoor hebben ze een overeenkomst met satellietbedrijf Eutelsat gesloten. Ze gaan uitzenden op Eutelsat 9B op 9 graden oost. Dat is één van de nieuwste satellieten die in Europa actief is. Hierdoor kan Joyne voor langere tijd via dezelfde transponders en met dezelfde footprint zijn zenders aanbieden aan de klant. In Nederland zijn de zenders daardoor ook met kleinere schotelantennes te ontvangen.

joyne

Bij recreatief gebruik nog meer voordelen

Met een schotel van 60 centimeter kan in alle vakantiegebieden in Europa gekeken worden. Ook in Zuidwest Europa en in Scandinavië. Heb je een schotel van 80 centimeter kun je tot ver in Marokko of Turkije de zenders ontvangen. De recreatieve markt is dus blijkbaar belangrijk voor het bedrijf. Dat kan alleen maar in het voordeel van de kampeerder werken. Nadeel is dat veel schotels van kijkers in Nederland opnieuw uitgericht zullen moeten worden. Wil je blijven kijken naar de ongecodeerde Duitse zenders op Astra1 moet je investeren in een extra LNB. Een kleine investering, aldus het bedrijf. Geef je iets meer uit dan kun je ook nog blijven kijken naar de Britse zenders op Astra2. Een combinatie is dus mogelijk. Joyne heeft voldoende ruimte ingehuurd om het zenderaanbod in de toekomst te kunnen uitbreiden.

Joyne heeft laten weten op korte termijn met meer informatie te komen over het zenderaanbod en technische details zoals codering. Het bedrijf maakte wel al bekend dat satellietkijkers die beschikken over een HD-satellietontvanger met CI-slot geen nieuwe ontvanger hoeven te kopen.

Ga hier naar de site van Joyne.

joyne

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!