Douche

Je eigen douche? Onze tips

Accessoires

Per 1 juli gaan de sanitairgebouwen op de campings open. Je eigen douche op de camping is redelijk simpel te fiksen. Enkele mogelijkheden op een rij.

Van douchezak tot dompelpomp

Tot 1 juli moet je zelfvoorzienend zijn. Of je moet op een camping staan met privésanitair natuurlijk. Eerder gaven we al tips over het toiletgedeelte.Van de toiletemmer tot de porta-potti. Maar je eigen douche is ook wel zo prettig. Ook dat hoeft niet moeilijk te zijn. We zetten wat tips voor je op een rij.

  • De douchezak. Hoe simpel kan iets zijn. Je hangt hem aan een boom of aan de luifel. Hang hem in de zon en je hoeft niet koud te douchen. Deze Camp Shower douchezak heeft een inhoud van 20 liter en kost net geen 16 euro. Bekijk hem hier.
douche
  • Met een dompelpomp maak je eenvoudig je eigen douche. Je legt het pompje in een afwasbak of emmer. Of in een jerrycan. Waterslang eraan en de stekker insteken. En je douche doet het. Een pompje kost twee tientjes. Het is hier te zien.
  • De Sea to Summit pocketshower. Een douche die in je broekzak past. Er kan 10 liter water in. Daarmee kun je zeven minuten douchen. Doet wat het moet doen. Ideaal voor in je rugzak. Hij kost 23 euro. Bekijk hem hier.
douche

Van kant-en-klare set tot fles

  • Wil je meteen klaar zijn? Dan is er de kant-en-klare set van Kampa. De set bestaat uit een douchezak, emmer, toilet, kan en tentje. Zelfs een stukje zeep ontbreekt niet. De set staat op de foto boven het artikel. Hij kost 140 euro. Bekijk hem hier.
  • Met deze siliconen douchekop maak je van elke fles een douche. De lege fles vullen met water, dop erop en douchen maar. Hij kost 25 euro, maar is wel bijna uitverkocht. Hier verkrijgbaar.
douche
  • Deze douche werkt met een drukpomp dat je bedient met je voet. Je kunt douchen, maar natuurlijk ook de afwas doen. Of je fiets afspoelen, of de hond. Verwarmd het water middels zonlicht. Inhoud is 15 liter. Kost 80 euro. Bekijk hem hier.
  • En voor wie aan een toilet en een douche nog niet genoeg heeft: de campnig wasmachine. Voorzien van een voetpedaal. Behalve wassen kun je ook centrifugeren. Kun je na het douchen meteen een schoon t-shirt aantrekken. Hij kost 68 euro. Bekijk hem hier.
douche
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!