vochtmeting

Jaarlijkse vochtmeting voorkomt problemen

Nieuws

Vocht is de grootste vijand van een camper of caravan. Voor het behouden van de waterdichtheidsgarantie of voor de eigen gemoedsrust is het verstandig om jaarlijks een vochtmeting te doen.

Meting voorkomt problemen

Fabrikanten geven doorgaans een bepaalde periode waterdichtheidsgarantie op hun nieuwe camper of caravan. D voorwaarde is bijna altijd dat je jaarlijks een vochtmeting laat doen. Maar ook buiten deze garantieperiode is het goed om elk jaar te controleren hoe het ervoor staat. Een kleine lekkage kan op den duur namelijk hele grote gevolgen hebben. Uitgedroogde kit kun je bijvoorbeeld maar beter op tijd vervangen. De kosten van reparatie na vochtschade zijn doorgaans hoog. Een vochtmeting is simpelweg een heel goede investering in een zorgeloze toekomst van je kampeermiddel.

Bovag-vochtmeting

Bij een vochtcontrole is er aandacht voor o.a. de ramen en de verbinding tussen vloer/plafond en wand. En dat uiteraard aan alle kanten, inclusief de wielkasten. Dakdoorvoeren voor bijvoorbeeld schotel of schoorsteen worden eveneens meegenomen. De vochtmeting maakt onderdeel uit van een Bovag-onderhoudsbeurt. Een uitgebreide Bovag-vochtmeting heeft een meerprijs. Deze telt bij een caravan 33 meetpunten. Bij een camper zijn dat er zelfs 42. Een lekkage zal zo snel worden ontdekt en is eventueel meteen te repareren. Deze metingen kosten respectievelijk rond de 80 en 95 euro. Maar je kunt al vanaf 35 euro bij verschillende bedrijven terecht voor een meting. De prijs is slechts een fractie van de reparatiekosten als je te laat bent. Maak een afspraak bij je BOVAG-dealer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant